Menu
 

NEPLP no Latvijā retranslējamo programmu reģistra izslēdz 38 TV programmas

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), veicot Latvijas teritorijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu saraksta auditu, ir pieņēmusi lēmumu izslēgt no programmu saraksta 38 TV programmas, informēja NEPLP.

No saraksta izslēgti šādi kanāli - "9 kanal Izrail"; "AB Moteurs"; "BBC Earth"; "Boomerang Europe"; "CBS Drama (EMEA)"; "Chelsea TV (HD)"; "Damskiy klub"; "Discovery World"; "Disney XD"; "Dzhey Si Ti Vi (JCTV)"; "High TV 3D"; "iConcerts SD/HD"; "LNK"; "Lover Radio"; "Maxxi TV"; "MGM HD"; "Motorsport.tv"; "Musicbox"; "Platinum TV"; "Radost' moya"; "Rai Uno"; "RIBALKA TV"; "TNT Cyprus"; "TNT Film"; "TRT World"; "TVE Internacional Europa"; "Universal Channel"; "VIASAT Golf"; "VIASAT Motor"; "VIASAT Xtra"; "Outdoor Channel"; "Outdoor Channel HD", "3flow 3D"; "Amazing life"; "C Music TV"; "Pervyy delovoy" "Dairing TV" un "Egoist TV".

NEPLP skaidro, ka lēmums pieņemts, apkopojot kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēju sniegto informāciju, kā arī sazinoties ar programmu pārstāvjiem. No iegūtās informācijas padome guvusi pārliecību, ka kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēji tās vairs neizmanto, vairākus mēnešus nav iekļāvuši savos programmu sarakstos, vai arī programmām vairs nav spēkā esošas licences.

"Šis ir pirmais rezultāts NEPLP sāktajam kabeļoperatoru nozares auditam, kuram sekos vairāki citi nozīmīgi soļi, kas nozari padarīs caurskatāmāku," norāda NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

NEPLP ir neatkarīga institūcija, kas atbilstoši savai kompetencei pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā. Padome uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Satversme, Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums un citi normatīvie akti. Padome ir atvasināta publiska persona.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.