Menu
 

Krimuldas draudzē ar ārvalstu partneriem diskutē par jauniešu līderību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

No 11. līdz 14.decembrim Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā draudzē viesojās sadarbības partneri no Rumānijas Skautu biedrības un Spānijas Svētā Gabriela skolas. Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar draudzes un ārvalstu pārstāvju kopīgi īstenoto projektu par mācību programmas izveidi jauniešu līderības spēju attīstībai. Draudzē mācību programma tiks aprobēta un jaunieši apmācīti svētdienas skolas nodarbībās no nākamā gada janvāra. Līderību pēc izstrādātās programmas apgūs arī jaunie skauti Rumānijā, informē projekta koordinatore Līva Tauriņa.

“Pašapziņa, atbildība, motivācija un iniciatīva ir īpašības un spējas, kas ļauj jaunietim droši doties dzīvē uz priekšu un sasniegt savus mērķus, tāpēc ir būtiski veicināt to attīstību,” uzrunājot tikšanās dalībniekus, norādīja Krimuldas draudzes padomes locekle, projekta idejas autore un vadītāja Sandija Zaļupe. Gandarījumu par šādas mācību programmas veidošanu un jauniešu personības izaugsmes iespēju pauda arī draudzes evaņģēlists un mācītāja p.i. Jāzeps Bikše un bijušais mācītājs Austris Juris Rāviņš, kurš viesus pārsteidza ar lielisku angļu valodas prasmi.

L.Tauriņa atzīmē, ka mācību programma paredzēta jauniešiem no 13 līdz 15 gadu vecumam. Mācību saturs tiks balstīts kristīgajās pamatvērtībās, lai izskaustu jebkāda veida diskrimināciju un veicinātu jauniešu līdztiesību, daudzveidības pieņemšanu, pilsonisko aktivitāti un vēlmi iesaistīties sabiedriskajos procesos. Mācību programma būs atbalsts speciālistiem darbā ar jauniešiem. To būs iespēja izmantot un adaptēt gan jauniešu formālajā, gan neformālajā izglītībā dažādos sektoros, tostarp, reliģijā, kultūrā un izglītībā. Mācību programma būs brīvi pieejama digitālajā vidē latviešu, spāņu, rumāņu un angļu valodā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.