Menu
 

Valsts reģionālo un vietējo autoceļu pārbūvē un atjaunošanā teritoriālās reformas kontekstā ietaupīti vairāk nekā 11 miljoni eiro

  • Autors:  LETA
Foto - "Latvijas Valsts ceļi" Foto - "Latvijas Valsts ceļi"

Valsts reģionālo un vietējo autoceļu pārbūvē un atjaunošanā administratīvi teritoriālās reformas kontekstā ietaupīti vairāk nekā 11 miljoni eiro, teiks Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ziņojumā, kuru otrdien uzklausīja valdība.

Ceļu pirmajā sarakstā iekļauto autoceļu pārbūvei un atjaunošanai tika piešķirti nepilni 37 miljoni eiro. Līgumi tika noslēgti par 32,8 miljoniem eiro, bet faktiski pieprasīti 27,5 miljoni eiro. Iepirkumu rezultātā radusies finanšu ekonomija vairāk nekā 4 miljonu eiro apmērā.

Savukārt otrajā un trešajā sarakstā iekļauto ceļu būvei tika piešķirti 55 miljoni eiro, bet līgumi noslēgti par vairāk nekā 47 miljoniem eiro. Iepirkumu rezultātā ietaupīti 7,8 miljoni eiro.

VARAM norāda - lai nodrošinātu plānoto pasākumu īstenošanu, nepieciešams paredzēt finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, 2022.gadā piešķirot Satiksmes ministrijai finansējumu 11,9 miljoniem eiro apmērā. 

Minētais finansējums esot uzskatāms kā ieguldījumu turpināšana publiskās infrastruktūras attīstības projektos, kas veicina būvniecības un citu saistīto nozaru attīstību, nodrošina darbavietas un nodokļu ieņēmumus valsts budžetā, lai nepieļautu ekonomikas atdzišanu un stimulētu ekonomikas izaugsmi un uzņēmējdarbību, kas esot būtisks nosacījums Covid-19 seku pārvarēšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.