Menu
 

Pārbaudot 164 trauksmes sirēnas, darbības traucējumi konstatēti 10; Rīgas reģionā – četrām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Piektdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru visā Latvijā ieslēdza trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas darbību – trauksmes sirēnu tehnisko stāvokli, iespējamos bojājumus vai traucējumus sirēnu darbībā, skaņas signāla dzirdamību un citus tehniskos parametrus.

No šodien pārbaudītajām 164 trauksmes sirēnām, sakaru problēmas konstatētas 10. Par visiem pārbaudes laikā konstatētajiem traucējumiem, VUGD informēs Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, kas atbild par trauksmes sirēnu tehnisko uzturēšanu. Rīgā un Rīgas reģionā no 55 izvietotajām sirēnām  četrām konstatētas sakaru problēmas, liecina VUGD apkopotā informācija.

Šodien VUGD 112 zvanu centri saņēma 28 zvanus no iedzīvotājiem, kuri nebija ieguvuši informāciju par notiekošo trauksmes sirēnu darbības pārbaudi vai arī ziņoja par to, ka nedzird sirēnas.

Papildus VUGD informē, ka šī gada 13.aprīlī Ministru kabinets atbalstīja Iekšlietu ministrijas sagatavoto risinājumu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas pilnveidošanai, kas paredz nākotnē Latvijā ieviest tā saucamo šūnu apraidi, lai apdraudējuma situācijās iedzīvotāji varēt saņemt agrīno brīdināšanu uz saviem mobilajiem telefoniem.

Šūnu apraide ir progresīva tehnoloģija, kas apvieno divus nozīmīgus agrīnās brīdināšanas sistēmas elementus – brīdināšanu un informēšanu. Tas nozīmē, ka personas, kuras atradīsies apdraudētajā teritorijā, uz saviem mobilajiem tālruņiem vienlaikus saņems informāciju par apdraudējumu, kā arī par ieteicamo rīcību. Šūnas apraides sistēmu būs iespējams izmantot, neatkarīgi no apdraudējuma skartās teritorijas lieluma un mobilā tālruņa abonentu daudzuma konkrētajā teritorijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.