Menu
 

Aptauja: 38% darbinieku darba devējs nodrošina visu nepieciešamo darbam attālināti

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Tikai 38% darbinieku darba devējs nodrošina visu, kas nepieciešams, lai veiksmīgi strādātu attālināti, secināts mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" veiktajā aptaujā.

Atbildot uz jautājumu, kas, strādājot attālināti, pietrūkst visvairāk, 33% strādājošo min ergonomisku darba vietu, bet 32% ilgojas pēc kopīgiem darbinieku pasākumiem. Visvairāk socializēšanās pietrūkst jaunākajai paaudzei, kas ir vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Kā liecina aptaujas dati, vairāk nekā puse jeb 56% aptaujāto pilnībā vai daļēji strādā attālinātā režīmā. Pilnībā attālināti vairāk strādā cilvēki vecumā no 18 līdz 34 gadiem, kas dzīvo Rīgā un strādā informācijas tehnoloģiju pakalpojumu vai finanšu sektorā. Savukārt daļēji attālinātā režīmā vairāk strādā vecumā no 35 līdz 65 gadiem, un šāds hibrīda modelis vispopulārākais ir tieši Zemgalē.

"Kā liecina aptaujas dati, šobrīd darba devējs darbiniekiem pamatā nodrošina datortehniku un mobilos sakarus, lai darbinieks varētu strādāt attālināti, taču ilgtermiņā tas var nebūt pietiekami. Darba devējam ir jādomā gan par ergonomiskas darba vides nodrošināšanu, gan arī citiem labumiem, lai nodrošinātu darbinieku labbūtību, ja darbinieks strādā no mājām," aptaujas rezultātus komentē "Tele2" personāla vadītāja Aija Bite-Ozere.

Aptauja sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat" tika veikta šā gada novembrī un tajā piedalījās 705 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.