Menu
 

Palielinās zvērinātu notāru skaitu Rīgā un Pierīgā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Augsta pieprasījuma dēļ valdība 21.decembrī nolēma palielināt zvērinātu notāru skaitu Rīgā un Pierīgas reģionā. Tieslietu ministrija (TM) piedāvāja noteikt jaunas zvērināta notāra amata prakses vietas, tādējādi nodrošinot iedzīvotājus ar plašāku zvērinātu notāru pieejamību Rīgas pilsētā un Pierīgas reģionā, kurā ir liela iedzīvotāju koncentrācija un augsta saimnieciskā aktivitāte.

Rīgas pilsētā ir augstākais ekonomiskais aktivitātes līmenis valstī. Rīgas pilsētas gadījumā ir jāņem vērā, ka 2020.un 2021.gadā tika pārtraukta divu zvērinātu notāru prakse, kuriem bija liels darbību skaits, savukārt šo zvērinātu notāru vietā praksi uzsākušo zvērinātu notāru darbības rezultāti ir atšķirīgi, uzsver TM.

Tāpat Rīgas pilsētā praktizējoša zvērināta notāre, kurai arī bija liels darbību skaits, ir atstādināta no amata pienākumu pildīšanas uz nenoteiktu laiku. Līdz ar to šobrīd Rīgas pilsētas zvērinātu notāru noslodze rada nepieciešamību Rīgas pilsētā izveidot vēl divas zvērināta notāra amata vietas, tādējādi samazinot klientu gaidīšanas laiku.

Noteikumu projekts paredz izveidot jaunas zvērināta notāra amata vietas Rīgas pilsētā un Pierīgas reģionā, proti, Rīgas apgabaltiesas teritorijā izveidot četras jaunas amata vietas: divas Rīgā, pa vienai amata vietai - Mārupē un Piņķos, kā arī Zemgales apgabaltiesas teritorijā izveidot vienu jaunu amata vietu - Ikšķilē. Tādējādi tikšot atrisinātas šajās teritorijās konstatētās problēmas ar zvērinātu notāru pieejamības nodrošināšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.