Menu
 

LTA: Tirdzniecības centros sākotnēji var būt problēmas ar preču piegādes iespējām brīvdienās

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) ir gandarīta par valdības lēmumu, kas turpmāk ļaus visiem tirdzniecības centros esošajiem veikaliem strādāt arī brīvdienās un svētku dienās, tomēr tā pieņemšana tik neilgi pirms stāšanās spēkā var sākotnēji sagādāt grūtības ar preču piegādes iespējām un darbinieku atsaukšanu no atvaļinājumiem, pavēstīja asociācijā.

LTA pārstāvji uzsver, ka valdības otrdien pieņemtais lēmums, kas ārkārtējās situācijas laikā no 24.decembra visiem tirdzniecības centros esošajiem veikaliem ļaus strādāt arī brīvdienās un svētku dienās, ir Latvijas iedzīvotāju interesēs. Asociācijas ieskatā visu veikalu atvēršana brīvdienās neapdraud un nesamazina epidemioloģisko drošību valstī, jo tiks veicināta lielākā pircēju izkliedēšana.

Vienlaikus uzņēmējiem par lēmuma pieņemšanas un spēkā stāšanās datumu esot dalītas jūtas, atzīst asociācijā. No vienas puses esot prieks par to, ka viņi varēs atsākt strādāt arī brīvdienās un svētku dienās, tomēr valdības lēmums faktiski pieņemts pēdējā brīdī, kad tirgotāji jau bija saplānojuši reklāmas un citas informatīvas aktivitātes svētku periodā. Tādējādi divu dienu laikā ir jāatsauc no atvaļinājumiem veikalu personāls, apgrūtinātas arī preču piegādes iespējas.

Pēc LTA aplēsēm, Ziemassvētkos varētu atvērties ap 80% tirdzniecības vietu, kas līdz šim atbilstoši valdības lēmumam brīvdienās bija slēgtas.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien, 21.decembrī, atbalstīja grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, paredzot, ka turpmāk veikali tirdzniecības centros atkal varēs strādāt arī brīvdienās un svētku dienās. Grozījumi stāsies spēkā piektdienas, 24.decembrī, kas ir pirmā svētku diena pēc valdības sēdes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.