Menu
 

Aptauja: 2022.gadā ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju plāno iegādāties auto

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

28% jeb vairāk nekā ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāji, kuri ikdienā vada auto, tuvākā gada laikā plāno iegādāties automašīnu, un tas ir par 6% vairāk nekā pērn, liecina šī gada novembrī lietoto auto tirgotāja “Longo Group” veiktā Latvijas autovadītāju aptauja. Pēc aptaujas autoru domām, tas liecina, ka autovadītāji Latvijā ir kļuvuši optimistiskāki un pandēmijas otrajā gadā vairāk nekā iepriekš domā par savu drošību un vēlas neatkarību no epidemioloģiskajiem riskiem, kas rodas, pārvietojoties ar sabiedrisko transportu.

2020.gadā citu automašīnu noteikti vēlējās pirkt 5% no aptaujātajiem Latvijas autovadītājiem, tad šī gada nogalē tie ir jau 9%, kas apliecina, ka pandēmijas radītā finansiālās situācijas neskaidrība mūsu sabiedrībā nav pietiekami spēcīgs arguments, lai nerūpētos par individuālo un ģimenes veselību.

Populārākā izvēle auto iegādes procesā ir 4-5 gadu vecas automašīnas – tādas tuvākā gada laikā vēlas iegādāties gandrīz piektā daļa jeb 19% no aptaujātajiem. Vienādi populāras ir 8-10 gadu vecas auto un pilnīgi jauni transportlīdzekļi, katram priekšroku dod 18% no autovadītājiem. 11% skatās uz 13 gadu lietotām vai vecākām, savukārt visnepopulārākās pagaidām ir mazāk nekā gadu vecas automašīnas, to iegādi apsver tikai 3% Latvijas autobraucēju.

2021.gadā aptuveni piektā daļa jeb 20% no lietotajiem auto Latvijā tiek iegādāti pilnībā attālināti, no pirmreizējās apskates līdz pirkuma piegādei pircēja norādītajā punktā, tad autovadītāju aptauja liecina, ka 4,2% noteikti saka “jā” mašīnas iegādei internetā, kā arī vēl 10,4% visdrīzāk pieļauj šādu iespēju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.