Menu
 

Lietotnē autovadītājus pirms termiņa informēs par OCTA polises derīguma beigšanos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) mobilajā lietotnē LTAB OCTA ieviesis jaunu funkciju – informācijas nosūtīšanu autoīpašniekiem gadījumā, ja OCTA polise zaudē spēku vēl pirms tās beigu termiņa.

Lai maksimāli samazinātu situācijas, kad autoīpašnieki nezina, ka to OCTA polise vēl pirms beigu termiņa zaudējusi spēku, LTAB izstrādājis papildus funkciju LTAB OCTA mobilajā lietotnē, kas informē lietotājus, ja noticis šāds gadījums.

“Pēdējā laikā esam novērojuši, ka palielinās tādu gadījumu skaits, kad autoīpašnieki nezina, ka to OCTA polise ir zaudējusi spēku vēl pirms tās beigu termiņa. Lai ari vairums zina, ka OCTA polise vairs nav spēkā esoša, ja mainās transportlīdzekļa īpašnieks, tomēr ir arī citi likumā noteiktie gadījumi, kad polise zaudē spēku,” norādījis LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

“Pēc mūsu aprēķiniem, LTAB OCTA mobilo lietotni lejuplādējuši aptuveni 100 tūkstoši autovadītāju. Turpinām aktīvi strādāt, lai pilnveidotu lietotni ar ērtu funkcionalitāti un autovadītājiem noderīgu informāciju, kā arī, lai pieaugtu tās izmantotāju skaits.”

LTAB izstrādāja un ieviesa lietotni LTAB OCTA 2017.gadā. Tajā ikviens transportlīdzekļa īpašnieks var iegūt informāciju par saviem transportlīdzekļiem, “Bonus Malus” klasēm, apdrošināšanas vēsturi un citām svarīgām lietām. Kopš 2019.gada lietotnē pēc ceļu satiksmes negadījuma var elektroniski aizpildīt saskaņoto paziņojumu, un, pateicoties lietotāja autorizācijas iespējām, šāds elektroniski aizpildīts saskaņotais paziņojums, ir līdzvērtīgs dokuments tā drukātajai versijai.

OCTA sistēma Latvijā tika ieviesta 1997.gadā. Tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā ir AAS “Balta”, AAS “Baltijas Apdrošināšanas Nams”, AAS “BTA Baltic Insurance Company”, “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāle, “ERGO Insurance” SE Latvijas filiāle, ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle, “If P&C Insurance” AS Latvijas filiāle un “Swedbank P&C Insurance” AS Latvijas filiāle.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.