Menu
 

Eglītis: Pienācis laiks atcelt vakcinācijas pienākumu darbiniekiem privātajā sektorā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ir pienācis laiks atcelt prasību par vakcināciju pret Covid-19 darbiniekiem privātajā sektorā, vietnē "Twitter" pauž labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP).

Kā iemeslu tam ministrs norāda, ka Latvijas apstākļi ir būtiski mainījušies, kā arī to, ka Lietuvā un Igaunijā šādu prasību nav. Savukārt kā pozitīvo aspektu šādam solim Eglītis izceļ iespēju Latvijas ekonomikai iegūt papildu darbaspēku.

Līdzīgi arī Ekonomikas ministrija (EM) informēja, ka ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) pirmdien Tautsaimniecības padomes ārkārtas sēdē, tiekoties ar uzņēmējiem un lielāko uzņēmējus pārstāvošo organizāciju pārstāvjiem, saņēmis "uzņēmēju mandātu" virzīt Covid-19 ierobežojumu atcelšanu un vakcinācijas sertifikātu darbības apturēšanu.

EM sagatavoto stratēģiju un uzņēmēju paustos viedokļus ministrs pirmdien prezentēšot arī koalīcijas partneriem sadarbības sanāksmē.

"Līdz šim Latvijā Covid-19 izplatības mazināšana tika pārvaldīta ar ierobežojumu metodi. Taču virknē Eiropas valstu, jo īpaši, mūsu kaimiņvalstīs Igaunijā un Lietuvā, tiek atcelta lielākā daļa ierobežojumu, kā rezultātā mūsu uzņēmumi būtiski zaudē savu konkurētspēju. Uzņēmēji atzīst - darbu negatīvi ietekmē ne tikai šīs būtiskās atšķirības ar kaimiņvalstīm, bet arī pastāvīgā neprognozējamība, neziņa un nenoteiktība," norāda Vitenbergs.

Eglīša pārstāvētā Jaunā konservatīvā partija (JKP) tvitera konta ierakstā šodien norādījusi, ka starp partijas virzītajām prioritātēm ierobežojumu samazināšanā būs arī atteikšanās no Covid-19 sertfikātu uzrādīšanas, apmeklējot lielveikalus un akvaparkus, un kontaktpersonu politikas atvieglošana skolu darbībai.

"Nepieciešami līdzsvaroti Covid-19 ierobežojumi, kas būtu samērojami ar citām Baltijas valstīm," pauž JKP pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.