Menu
 

Latvijas IeM ir sagatavojusi plānu gadījumam, ja ierodas liels cilvēku skaits no Ukrainas (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto - Iekšlietu ministrija Foto - Iekšlietu ministrija

Latvijas Iekšlietu ministrija sagatavojusi plānu gadījumam, ja ierodas liels cilvēku skaits no Ukrainas, sociālajā tīklā "Twitter" norāda iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Pirmdien, 14.februārī citas ministrijas sniegs savus komentārus šim dokumentam.

"Līdzšinējie plāni bēgļu plūsmai joprojām ir spēkā, tomēr nav piesaistīti konkrētai izcelsmes valstij," norāda ministre.

Golubeva "Latvijas radio" skaidroja, ka nebūtu jāfokusējas uz skaitu, cik daudz ukraiņu Latvija varētu uzņemt, tomēr viņa minēja, ka līdz 10 000 cilvēku Latvijai būtu skaidrs, kur un kā izmitināt.

Jau ziņots, ka ņemot vērā Krievijas radīto nopietno drošības apdraudējumu pie Ukrainas robežām un ticamus situācijas saasināšanās draudus, Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas valstspiederīgos tuvākajā laikā izceļot no Ukrainas.

Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

(papildināta ar 4.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.