Menu
 

Gaujas Nacionālā parka jubilejas atzīmēšana turpināsies ar izzinošu konferenci Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Gaujas Nacionālā parka jubilejas atzīmēšana turpināsies ar izzinošu konferenci Siguldā Foto: www.daba.gov.lv

Turpinot Gaujas Nacionālā parka 45 gadu jubilejas atzīmēšanu, Dabas aizsardzības pārvalde ceturtdien, 27. septembrī, aicina uz izzinošu un aizraujošu konferenci Siguldā “Gaujas nacionālais parks – Daba, Cilvēks, Atspulgi”, kurā pulcēsies gan dabas saglabāšanas nozares pārstāvji, gan uzņēmēji un pašvaldību pārstāvji.

“Ir pagājuši 45 gadi, kopš izveidots Gaujas Nacionālais parks – lielākais un zināmākais nacionālais parks Latvijā, kurš nes līkumotās un ainaviskās Gaujas vārdu. Ielejas, gravas, smilšakmens atsegumi, seni meži un aizraujošas ainavas, liela bioloģiskā daudzveidība un sena kultūrvēsture – tas viss raksturo Gaujas Nacionālo parku, kādu mēs to zinām šodien,” pauž Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Juris Jātnieks.

Lai atskatītos uz paveikto, izvērtētu nacionālā parka nozīmi mūsdienās un runātu par sadarbību starp dažādām jomām, 27. septembrī Siguldas novada kultūras centrā “Devons” Dabas aizsardzības pārvalde rīko konferenci “Gaujas Nacionālais parks – Daba, Cilvēks, Atspulgi”, informē Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna.

Konferences programmā būs priekšlasījumi par Gaujas Nacionālā parka dabas vērtībām un ģeoloģiskajām pārvērtībām, arheoloģiskajiem atradumiem, cilvēka un dabas līdzāspastāvēšanas nozīmību, kā arī par uzņēmēju un tūrisma sadarbību, nacionālā parka attīstību un nākotnes perspektīvām. Lektoru vidū ir gan Dabas aizsardzības pārvaldes vadība un eksperti, gan pašvaldību vadība, uzņēmēji, tajā skaitā "Žagarkalna" īpašnieks Juris Žagars, arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. Plašāka informācija pieejama Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā www.daba.gov.lv.

Gaujas Nacionālais parks ir lielākais un vecākais nacionālais parks Latvijā. Tam raksturīga liela bioloģiskā daudzveidība, reljefa formu dažādība, avoti, smilšakmens atsegumi, gleznainas ainavas un savdabīgi dabas un kultūrvēstures pieminekļi. Gaujas Nacionālais parks izveidots 1973. gadā. Tas vairāk nekā 90 tūkstošu hektāru platībā aizsargā Gaujas senielejas krāšņāko posmu no Valmieras līdz Murjāņiem, vēsta M. Rēna.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.