Menu
 

Pēc pusnakts stāsies spēkā valdības lēmums aizliegt Latvijas gaisa telpas izmantošanu Krievijas pārvadātājiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pēc pusnakts stāsies spēkā Baltijas valstu lēmums aizliegt savu gaisa telpu izmantot Krievijas lidsabiedrībām, liecina amatpersonu paziņojums.

Noslēgusies Latvijas valdības ārkārtas sēde aptaujas kārtībā, un Latvijas gaisa telpas izmantošanu Krievijas pārvadātājiem tiks slēgta pusnaktī, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā iepriekš norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), viņš sasaucis valdības sēdi par Latvijas gaisa telpas slēgšanu Krievijas lidmašīnām, lai palīdzētu starptautiski izolēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu, kas īsteno vardarbīgu militāro uzbrukumu Ukrainai.

Premjers uzsver, ka lēmums ir sagatavots koordinēti ar Igauniju un Lietuvu.

Arī Igaunija un Lietuva paziņoja par lēmumu slēgt savu gaisa telpu Krievijas aviokompāniju lidmašīnām.

Savu gaisa telpu Krievijas lidmašīnām ir slēgusi arī Bulgārija, Čehija, Polija un Rumānija.

Ceturtdien Lielbritānija aizliedza Krievijas nacionālās lidsabiedrības "Aeroflot" reisus uz Lielbritāniju, uz ko Krievija atbildēja, aizliedzot jebkādu ar Lielbritāniju saistītu lidmašīnu, tostarp tranzīta reisu, atrašanos Krievijas gaisa telpā.

Savukārt Moldova ceturtdien paziņoja, ka pilnībā slēdz savu gaisa telpu un visi reisi tiek novirzīti uz citām reģiona lidostām, bet Baltkrievija paziņoja par daļas savas gaisa telpas slēgšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.