Menu
 

Latvijas iedzīvotāji Ukrainas cilvēkiem saziedojuši divus miljonus eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Latvijas iedzīvotāji Ukrainas cilvēkiem saziedojuši divus miljonus eiro

Latvijas iedzīvotāji nepilnu četru dienu laikā ar labdarības organizācijas “Ziedot.lv” starpniecību saziedojuši 2 miljonus eiro, svētdien informēja organizācijā.

Ziedojumi jau tiek izmantoti palīdzības sniegšanai. Sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un ministru Arti Pabriku Ukrainas armijai tika nosūtītas 500 tonnas dīzeļdegvielas un 30 kravas automašīnas ar individuālo ekipējumu Ukrainas karavīriem, medicīniskajām ierīcēm un medikamentiem, ko ziedojuši uzņēmēji. Aizsardzības ministrija aicina ziedot tikai tādas preces, kas noder Ukrainas armijas vajadzībām.

Sadarbībā ar uzņēmumiem, individuāliem iedzīvotājiem un citām labdarības organizācijām “Ziedot.lv” atsaucas uz individuāliem ukraiņu lūgumiem pēc palīdzības. Tiek organizēts transports, lai no robežas nogādātu cilvēkus Latvijā, sniegta materiālā palīdzība, nogādāti medikamenti un pārtika. 

Sadarbībā ar Rīgas domi vicemēra Edvarda Smiltēna personā tiek organizēta civilā palīdzība, lai nogādātu palīdzību iedzīvotājiem, slimnīcām un citām civilajām vajadzībām Ukrainas iekšienē. 

Galvenie izaicinājumi ir palīdzības nodošana Ukrainas teritorijā, jo nav izveidots humanitārais koridors, lai nogādātu palīdzību valsts iekšienē. Savukārt pierobežā palīdzība pašlaik nav nepieciešama, jo to nodrošina tuvākās pierobežas valstis, norāda “Ziedot.lv”.

“Izvērtējot situāciju, gribam vērst uzmanību, ka palīdzība Ukrainai būs nepieciešama ilgstoši, īpaši lielā apjomā pēc karadarbības beigām infrastruktūras atjaunošanā, medicīniskajai palīdzībai un daudzām citām lietām. Saziedotie līdzekļi ir drošībā un, tiklīdz būs iespēja sniegt jēgpilnu, mērķētu un pārbaudāmu palīdzību Ukrainas iekšienē, tā tas tiks darīts. Aicinām ziedotājus būt pacietīgiem un paļauties, ka “Ziedot.lv” kopā ar valsts un pašvaldības iestādēm atradīs vislabāko jūsu ziedojumu izlietojumu, lai sniegtu Ukrainai to palīdzību, kas patiešām ir nepieciešama un sasniedz visvairāk ukraiņu,” vēsta “Ziedot.lv”.

Gan privātpersonas, gan uzņēmumi var atbalstīt Ukrainu un ziedot portālā  www.ziedot.lv/ukrainai.

Darbu sākusi platforma https://www.ukraine-latvia.com/, kur cilvēki no Ukrainas var iegūt informāciju par atbalstu Latvijā. Ziedot Ukrainas armijai iespējams šeit.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.