Menu
 

Foto: Pasākums "Esi zinošs, esi drošs!" Siguldā pulcē vairāk nekā 2000 dalībnieku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Pasākums "Esi zinošs, esi drošs!" Siguldā pulcē vairāk nekā 2000 dalībnieku Foto: Alberts Linarts, Siguldas novada pašvaldība

19. septembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknis sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību Raiņa parkā rīkoja pasākumu bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem "Esi zinošs, esi drošs!”. Pasākuma galvenais mērķis – aktualizēt drošības jautājumus jaunā mācību gada sākumā, piedaloties dažādiem operatīvajiem dienestiem. 

"Esi zinošs, esi drošs!” apmeklēja vairāk nekā 2000 Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņu – pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupiņu audzēkņu un pamatskolas vecuma bērnu un jauniešu. Piedalījās arī Krimuldas, Inčukalna un Mālpils novads, izmantojot iespēju bērnus no kaimiņnovadiem nogādāt pasākuma norises vietā. Tāpat aktivitātēs iesaistījās vecāki un vecvecāki kopā ar bērniem, informē Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste izglītības jautājumos Sandra Ķirule.

Pasākumā piedalījās dažādi operatīvie dienesti, kuri atraktīvā veidā stāstīja par bērnu un jauniešu drošību. Valsts policija apmeklētājus priecēja ar dažādām aktivitātēm, piemēram, Valsts policijas suņu un zirgu paraugdemonstrējumiem. Ikvienam bija iespēja aplūkot un iesēsties policijas un Zemessardzes automašīnās, kā arī pielaikot policijas velosipēdu un motociklu. Bērnus iepriecināja attīstošās spēles un dažādie materiāli, kurus varēja ņemt līdzi uz mājām. Dalībniekiem bija interesanti pētīt pirkstu nospiedumus un to, kā iespējams no ģipša atliet likuma pārkāpēju pēdu nospiedumus.

Dažādas aktivitātes bija sarūpējusi ne tikai Valsts policija, bet arī Valsts policijas koledža, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Siguldas novada pašvaldības policija, Reģionālā pašvaldības policija, Zemessardzes 27. kājnieku bataljons, Valsts robežsardze, Jaunsardzes un informācijas centrs, AS "Latvijas gāze", AS "Sadales tīkls", SIA "Jumis”, VAS "Latvijas dzelzceļš" un Valsts probācijas dienests. SIA "Jumis" darbinieki atraktīvā veidā rosināja bērnus šķirot atkritumus un rūpēties par apkārtējo vidi, savukārt AS "Sadales tīkls" pārstāvji ar attēlu palīdzību risināja dažādas problēmsituācijas, bērniem skaidrojot drošības jautājumus, norāda S. Ķirule.

Pagājušajā gadā pēc pasākuma norises Valsts policijas darbinieki un Siguldas novada pašvaldības speciālisti izvērtēja iespējas tradicionālo Drošības dienu organizēt ciešākā sadarbībā ar pašvaldību, lai pasākumu būtu iespēja apmeklēt vēl vairāk novada bērnu un jauniešu. Tika nolemts mainīt norises vietu, izmantojot Raiņa parka teritoriju, kas ir nožogota un līdz ar to drošāka. Lēmums attaisnojās, to apliecināja gan skolotāji un audzinātāji, gan bērnu vecāki.

Kā vēsta S. Ķirule, arī šogad pēc pasākuma tiks organizētas izvērtēšanas sanāksmes, pārrunājot iespējas, kā dažādot Drošības dienas piedāvājumu nākamajā gadā. Pašvaldības pārstāvji aicina iesaistīties un savus priekšlikumus sūtīt Izglītības pārvaldei, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.