Menu
 

Saeima: Latvijas pilsoņi varēs brīvprātīgi dienēt Ukrainā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeima pirmdien otrajā – galīgajā – lasījumā vienbalsīgi pieņēma par steidzamiem atzītos grozījumus Nacionālās drošības likumā, kas ļauj Latvijas pilsoņiem brīvprātīgi dienēt Ukrainā. Kā vēsta Saeimas preses dienests, personām, kas uzsāks dienestu Ukrainā, būs nekavējoties jāreģistrējas Nacionālo bruņoto spēku rezerves uzskaites struktūrvienībā, paredz grozījumi.

Nacionālās drošības likums noteic, ka Latvijas pilsonim aizliegts dienēt ārvalsts vai cita starptautisko tiesību subjekta vai tā teritorijā izveidotajos bruņotajos spēkos, iekšējā karaspēkā, militārajā organizācijā, izlūkošanas vai drošības dienestā, policijā (milicijā) vai tieslietu institūciju dienestā.

Kā izņēmums noteikti gadījumi, kad tiek dienēts Eiropas Savienības, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalsts, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts, Austrālijas Savienības, Brazīlijas Federatīvās Republikas vai Jaunzēlandes dienestā vai tādas valsts dienestā, ar kuru Latvijas Republika noslēgusi līgumu par dubultās pilsonības atzīšanu, kā arī dienestā, kas nav atzīstams par brīvprātīgu citas savas pilsonības (pavalstniecības) valstī, ar kuru dubultā pilsonība ir izveidojusies atbilstoši Pilsonības likuma nosacījumiem. Turpmāk kā izņēmums noteikts arī dienests Ukrainā.

“Mūsu pilsoņiem, kuri vēlas atbalstīt Ukrainu un brīvprātīgi doties tur dienēt, lai aizstāvētu Ukrainas neatkarību un mūsu kopējo drošību, ir jābūt iespējai to darīt,” iepriekš sacījis par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns.

Izmaiņas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas. Saeima otrajā – galīgajā – lasījumā pieņēmusi saistītus grozījumus Pilsonības likumā.

2 komentāri

  • Сколниециньщь  из святорощи
    Сколниециньщь из святорощи Pirmdiena, 28 Februāris 2022 20:50 Komentāra saite

    Нынешняя Европа находиться на перекрёстке войны. Российская Федерация напала на Украинскую республику. Идёт война. В это тревожное и смутное время будем доверять только проверенным и достоверным источникам информации. Сведенья о ходе войны можно черпать на LTV1 (веб-сайт: ltv.lsm.lv/lv/ltv1) и на новостном портале Латвийских общественных СМИ (веб-сайт: lsm.lv/). Советую черпать свежую информацию на таких Украинских телеканалах как 5 Kanal (веб-сайт: 5.ua/), Dom (веб-сайт: kanaldom.tv/), ICTV (веб-сайт: ictv.ua/ua/), Inter + (веб-сайт: inter.ua/ua). Все эти телеканалы безоплатно доступны в спутниковое вещание, в Ku диапазоне. Сигнал транслирует спутник Astra 4A (4.8 E°). Телевизор должен быть оборудован ресивером DVB-S/DVB-2. А также можно пользоваться наружным декодером. Будем разумны и не поведёмся на Московскую пропаганду и прочею дезинформацию! Да благословят нас Латвийские Боги! Да защитят нас Латвийские Боги от зла! Слава Украине! Героям слава!
    С благодатью Латвийских Богов, Сколниециньщь из святорощи
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    Слава Украине! Героям слава!
    #KrievijasAgresija #iebrukumsUkrainā #karšUkrainā #VolodimirsZeļenskis #Ukraina #SlavaUkrainai! #varonība #drosme #neatkarība #LatvjuDievi #DievsPērkons #Pērkons–DebesuTēvs #DievieteLaima #likteņaDieviete #DievieteMāra #Māra–VeļuMāte #Māra–ZemesMāte #LatvjuDievuSvētība #dievturi #ticība #lūgšanas #Skolnieciņš #святороща

    Paziņot
  • Skolnieciņš no svētbirzs
    Skolnieciņš no svētbirzs Pirmdiena, 28 Februāris 2022 20:51 Komentāra saite

    Eiropa atrodas kara krustugunīs. Krievijas Federācija ir iebrukusi Ukrainas Republikā. Norit karš. Šajā trauksmainajā laikā ir svarīgi uzticēties drošiem un pārbaudītiem informācijas avotiem. Informāciju par kara norisi latviešu valodā var smelties pa LTV1 (mājaslapa: ltv.lsm.lv/lv/ltv1) un Latvijas Sabiedrisko mediju ziņu portālā (mājaslapa: lsm.lv/). Iesaku smelties svaigāko un aktuālāko informāciju tādos Ukrainas mēdijos kā 5 Kanal (mājaslapa: 5.ua/), Dom (mājaslapa: kanaldom.tv/), ICTV (mājaslapa: ictv.ua/ua/), Inter + (mājaslapa: inter.ua/ua). Šie TV kanāli ir pieejami bezmaksas satelītapraidē Ku diapazonā. Signāls tiek translēts no satelīta Astra 4A (4.8 E°). Televizorā ir jābūt iebūvētam DVB-S/DVB-2 resīverim. Var izmantot arī ārēju dekoderi. Būsim prātīgi un neļausimies Maskavas Kremļa propagandai un dezinformācijai! Lai Latvju Dievi mūs svētī! Lai Latvju Dievi mūs pasargā no ļauna! Slava Ukrainai! Varoņiem slava!
    Ar Latvju Dievu svētību, Skolnieciņš no svētbirzs
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    Slava Ukrainai! Varoņiem slava!
    #KrievijasAgresija #iebrukumsUkrainā #karšUkrainā #VolodimirsZeļenskis #Ukraina #SlavaUkrainai! #varonība #drosme #neatkarība #LatvjuDievi #DievsPērkons #Pērkons–DebesuTēvs #DievieteLaima #likteņaDieviete #DievieteMāra #Māra–VeļuMāte #Māra–ZemesMāte #LatvjuDievuSvētība #dievturi #ticība #lūgšanas #Skolnieciņš #skolnieciņš #svētbirzs

    Paziņot
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.