Menu
 

Palīdzības projektā Ukrainas armijai civilos kvadriciklus pārbūvē militāram pielietojumam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ogresgalā metālapstrādes un militāro tehnoloģiju uzņēmuma “LV-Tech” vīri izgudrotāja Uģa Svirido vadībā un Zemessardzes 19.Kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargi uzsākuši palīdzības projektu Ukrainas varoņiem. Viņi pārbūvē civilos kvadriciklus – gan jaunus, gan lietotus – militāram pielietojumam, kā arī saremontēs sliktā tehniskā stāvoklī esošus.

“Uzņēmums “LV-Teh” ir sācis projektu “Palīdzība Ukrainas armijai”. Projekta mērķis ir nodrošināt Ukrainas armijas apakšvienības un robežsardzi ar taktiskajiem transportlīdzekļiem. Par pamatu tiek ņemti saziedotie vai nopirktie civilie kvadricikli, kurus pārbūvējam, lai tos varētu izmantot militāri taktisko uzdevumu veikšanai, uzlabojot vienību mobilitāti,” skaidro SIA “LV-Teh” valdes priekšsēdētājs, Zemessardzes 19. Kaujas nodrošinājuma bataljona vecākais zemessargs Uģis Svirido.

“Kvadricikli izmantojami ātru uzbrukumu veikšanai pretinieku bruņutehnikas kolonnām un militārajām bāzēm no purviem, mežiem un tādām teritorijām, kas nav caurbraucama ar smago bruņutehniku. Šī tehnika var tikt izmantota arī robežas apsargāšanai, kravu pārvadāšanai un ievainoto evakuēšanai. Mūsu izstrādātais militārā aprīkojuma komplekts kvadriciklam paredz statīva uzstādīšanu uz tā priekšējās daļas triecienšautenei un prettanku ierocim. Savukārt aizmugurē tiek pierīkots izvelkams rāmis ievainoto karavīru vai kravu pārvadāšanai. Šādas tehnikas efektivitāte jau ir apliecināta reālos kaujas apstākļos.”

Uzņēmums arī aicina piebiedroties spējīgus mehāniķus, kvadriciklu īpašniekus un tos, kuri vēlas palīdzēt, nopērkot lietotam kvadriciklam nepieciešamās rezerves daļas: “Sadarbībā ar Aizsardzības ministriju tavs pārbūvētais kvadricikls tiks nogādāts Ukrainas kaujas zonās.”

Kontakti projekta atbalstītājiem: tālrunis: 29942343, e-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.