Menu
 

Par publisku noziegumu pret cilvēci vai kara slavināšanu rosina anulēt termiņuzturēšanās atļaujas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas deputāts Andrejs Judins (JV), sadarbojoties ar koalīcijas partneriem, iesniedzis priekšlikumus Imigrācijas likumā, paredzot iespēju anulēt termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, ja ārzemnieks ir publiski slavinājis, noliedzis vai attaisnojis noziegumus pret cilvēci vai karu, informēja "Jaunās vienotības" (JV) pārstāve Silvija Reinberga.

“Šie priekšlikumi paplašina to gadījumu skaitu, kad personai var tikt anulēta uzturēšanās atļauja. Kara noziegumu un agresijas slavināšana vai tās attaisnošana nekādā ziņā nav pieņemama, tāpēc sagatavojām priekšlikumus, kas par to paredz atņemt ārvalstniekiem uzturēšanās atļaujas. Uzturēšanās atļaujas varēs anulēt pēc atbildīgo institūciju ierosinājuma,” paziņojumā citēts A.Judins.

Grozījumi sagatavoti, lai savlaicīgi identificētu un novērstu atsevišķus riskus nacionālajai drošībai. Kā ziņo aģentūra LETA, Saeimas deputāts Jānis Dombrava (NA) ierakstā "Twitter" kontā norādījis, ka attiecīgos priekšlikumus grozījumiem Imigrācijas likumā parakstījuši deputāti Andrejs Judins (JV), Ainars Latkovskis (JV), Dombrava, Krišjānis Feldmans (K) un Juris Pūce (AP).

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz ieviest attālinātā darba vīzas. Koalīcijas pārstāvji rosina papildināt termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļauju anulēšanas iemeslus ar gadījumiem, kad ārzemnieks ir publiski slavinājis, noliedzis vai attaisnojis noziegumus pret cilvēci, agresijas noziegumus vai kara noziegumus vai kompetentās valsts iestādes ir konstatējušas, ka ārzemnieks ir rīkojies pretrunā valsts un sabiedrības drošības interesēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.