Menu
 

Februārī tirgū laisti vairāk nekā 4,5 miljoni depozīta iepakojumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Februāra laikā depozīta sistēmas ietvaros tirgū laisti vairāk nekā 4,5 miljoni depozīta iepakojuma vienību - to vidū ir 381 dažāda veida produkts no 41 dzērienu ražotāja un importētāja. Visvairāk dzērienu depozīta iepakojumā tirgū laiduši uzņēmumi AS "Cēsu alus", AS "Aldaris un SIA "Maxima Latvija". Plānots, ka no 1.maija lielākā daļa tirgū laisto dzērienu būs depozīta iepakojumā, informē SIA "Depozīta iepakojuma operators" pārstāvji.

"Produkta laišana tirgū faktiski nozīmē to, ka šie produkti februāra laikā ir vai nu pārdoti, vai piegādāti mazumtirgotājiem, kas tālāk tos izvieto veikalu plauktos. Tāpat jāņem vērā, ka līdz 31.jūlijam paredzēts pārejas periods, kura laikā tirgotāji vēl var iztirgot produkciju bez depozīta zīmes," skaidro SIA "Depozīta iepakojuma operators" valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

Tirgū visvairāk laistais iepakojuma veids ar depozīta zīmi ir PET iepakojums (61%), kam seko metāla iepakojums (22%), atkārtoti uzpildāmais stikla iepakojums (13%) un vienreizlietojamais stikla iepakojums (4%). Savukārt ražotāji un importētāji, kas februārī tirgū laiduši lielāko dzērienu apjomu depozīta iepakojumā, ir AS "Cēsu alus", AS "Aldaris", SIA "Maxima Latvija", SIA "Coca-Cola HBC Latvia", SIA "Bātas avots", SIA "Venden", SIA "Leversa", AS "Tērvetes AL", SIA "Balmerk Latvia" un SIA "Valmiermuižas alus", vēsta "Depozīta iepakojuma operatora" pārstāvji.

Kā liecina nozares aplēses, marta beigās aptuveni puse no tirgū laistās produkcijas būs depozīta iepakojumā, savukārt ar 1.maiju lielākā daļa no tirgū laistajiem produktiem būs ar Latvijas depozīta zīmi. Ievērojami pieaug arī taromātos nodoto depozīta iepakojumu apjoms - līdz 14.martam nodoti vairāk nekā 500 000 tukšo iepakojumu, no kuriem martā vien nodoti vairāk nekā 400 000.

Ja radusies problēma ar taromātu, "Depozīta iepakojuma operatora" pārstāvji aicina vērsties pie konkrētā veikala darbiniekiem. Aktuālā informācija par depozīta sistēmu pieejama vietnē www.depozitapunkts.lv, kā arī "Depozīta punkta" "Facebook" un "Instagram" kontos.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.