Menu
 

Kara bēgļi no Ukrainas Latvijas iedzīvotājus raksturo kā izpalīdzīgus un laipnus

  • Autors:  LETA
Bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā darbu sācis Rīgas atbalsta centrs Ukrainas bēgļiem, kur tiek sniegti gan valsts, gan pašvaldības pakalpojumi. Foto - LETA Bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā darbu sācis Rīgas atbalsta centrs Ukrainas bēgļiem, kur tiek sniegti gan valsts, gan pašvaldības pakalpojumi. Foto - LETA

Latvijas iedzīvotāji ir izpalīdzīgi, laipni un atsaucīgi, atzīst pie Rīgas atbalsta centra aģentūras LETA uzrunātie kara bēgļi no Ukrainas.

Tatjana ar māsu un abu pusotrgadīgajiem bērniem Rīgā no Kijevas ieradušās pirms desmit dienām. Viņa stāsta, ka mamma ir mediķe, tādēļ viņa palikusi dzimtenē, lai palīdzētu saviem tautiešiem, savukārt vīri cīnās par Ukrainas brīvību.

Viņām Latvijā bijuši draugi, kas šeit dzīvo un strādā jau trīs gadus, tādēļ māsas jutušās drošas, ka, ierodoties Latvijā, viņas kāds sagaidīs un palīdzēs. "Es nezinu, kā tas būtu bijis, ja man neviena šeit nebūtu. Mūs ļoti laipni sagaidīja, bērniem jau bija sarūpētas gultiņas, ēdināšanas galdiņi. Jūtam lielas rūpes un gādību par bērniem," ar pateicību atzīst Tatjana.

Māsas ir iesniegušas dokumentus vīzai, apzina darba iespējas. Tatjana ir advokāte. Viņa pieļauj iespēju, ka pēc tam, kad bērni būs nedaudz pieraduši pie jaunajiem apstākļiem, varēs vismaz pusi dienas strādāt, kaut vai skolā, bērnudārzā palīdzēt bērniem.

Arī otras uzrunātās ģimenes pārstāvjus, kas Rīgā ir trešo dienu, uzņēmuši paziņas. Viņi arī ir pateicīgi cilvēkiem par labvēlīgo attieksmi, pretimnākšanu risinot dažādus sadzīves jautājumus.

LETA jau vēstīja, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.