Menu
 

Tuvojas izlaidumu laiks: kādas dāvanas izvēlēties bērnam?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Tuvojas izlaidumu laiks: kādas dāvanas izvēlēties bērnam?

Bērnudārzos, skolās, augstskolās tuvojas mācību gada noslēgums un daudziem bērniem noslēgsies viens svarīgs dzīves posms. Izlaidums ir ilgi gaidīts un skaists notikums, tāpēc mēs, kā vecāki, vecvecāki, draugi vēlamies sagādāt pēc iespējas labākos iespaidus, sarūpējot interesantas dāvanas bērniem šajā izlaidumā.

Atrast īpašas un atmiņā paliekošas dāvanas bērniem izlaidumā nav tik vienkārši, ja esat ieplānojis ko nozīmīgāku par dāvanu karti. Sāciet ar pārdomām par to, kas sagaidīs bērnu pēc izlaiduma, kādi būs nākami soļi pretī pašizaugsmei un vai pārsteigums tiek plānots topošajam pirmklasniekam, kā dāvana pusaudzim vai tomēr jau nobriedušam vidusskolas beidzējam.

Dāvanu sagādāšana bērniem ir patīkami satraucošs notikums, tāpēc piedāvāsim nelielu ieskatu interesantu un zīmīgu dāvanu izvēlē dažāda vecuma bērniem, sākot ar superīgu kino Citadele apmeklējumu līdz pat aizraujošiem piedzīvojumiem gaisā.

Bērnudārza izlaidums

Viens no lielākajiem soļiem mazā cilvēka dzīvē ir skolas gaitu uzsākšana. Kas var būt svarīgāks par kļūšanu lielākam? Tieši tāpēc iesakām izvēlēties dāvanas ar lielāku atbildību un nozīmi. Lūk, 3 lieliskas idejas!

  1. Kino apmeklējums - iespējams, tas būs pats pirmais lielais bērna kino apmeklējums viņa mūžā! Īpašā kinoteātra atmosfēra, uzkodas, lielais ekrāns ir spilgtu atmiņu cienīgs pasākums. Stockmann kino, piemēram, piedāvā pat veselas klases vai bērnudārza grupiņas izlaiduma kinoseansus.
  2. Foto albums - bērniem ļoti patīk šķirstīt albuma lapas un redzēt sevi maziņu dažādās dzīves situācijās, kas visbiežāk ir arī samērā amizantas. Pirmie dzīves gadi, attēloti bildēs, lieliski parādīs, kā bērns ir kļuvis par patstāvīgu un gudru personu, kurai tagad būs daudz jaunu un aizraujošu pienākumu.
  3. Mīkstā mantiņa - ja vēlaties dāvināt bērnišķīgu un vienkārši mīļu dāvanu, tad jūs varat apstāties pie šīs izvēles. Tai jābūt ļoti simboliskai un īpašai, bet noteikti ne pārāk lielai, kā arī vecākiem ir jāpalīdz tā saglabāt skaistām atmiņām vēlāk.

Skolas izlaidums

Gan 9. klases, gan 12. klases izlaidums ir ļoti svarīgs ikvienam bērnam, jo priekšā viņus sagaida jauna līmeņa izaicinājumi un atklājumi. Svarīgi ar dāvanu akcentēt bērna jeb pusaudža briedumu, personību un izvēles brīvību.

  1. Grāmata - pusaudžus varētu nodēvēt par jaunatklājējiem, kuri savas personības meklējumos dodas visdažādākos virzienos. Atbilstoši piemeklēta grāmata var kļūt par piemērotu ceļazīmi uz nezināmo, uz jaunām virsotnēm. Lai atrastu grāmatu, atliek pavadīt nedaudz laika forumos un internetā, lai iegūtu uzziņu par aktuālo literatūru jauniešu vidū. Un jā - jaunieši lasa grāmatas!
  2. Ceļojums - tā ir brīvība vistiešākajā nozīmē. Jūs varat doties ceļojumā kopā ar savu bērnu, bet varat to dāvināt arī viņam vienam pašam.
  3. Viedierīces un citas jaunākās tehnoloģijas - noteikti sakiet jā šādai dāvanai, jo tā būs gan praktiska, gan stilīga. Dāviniet brīvroku austiņas, telefonu, datoru, planšetdatoru - ierīces, kas būs lielisks asistents bērna tālākmācīšanās procesā un palīdzēs viņam pilnveidot savas prasmes ātrākā un ērtākā veidā.

Augstskolas izlaidums

Jo pieaugušāki un patstāvīgāki mūsu bērni kļūst, jo piemērotākas kļūst praktiskas un jēgpilnās dāvanas. Iespējams, bērns vēlas iekārtot savu pirmo pastāvīgo dzīves vietu, iegādāties pirmo auto vai uzsākt darba gaitas. Tomēr arī emocionālām un simboliskām dāvanām šajā gadījumā noteikti būs liela nozīme.

  1. Kolekcijas papildinājums - ja zināt bērna aizraušanos, jūs noteikti varat papildināt viņa kolekciju ar retu un izmeklētu pērli. Izlaidumam piemērotas ir arī pavisam jaunas kolekcionējamas lietas, piemēram, monētas, retas grāmatas un pat mīkstās rotaļļietas, kas izgatavotas no dabīgām kažokādām.
  2. Jautrībai - kuram gan nepatīk izklaidēties? Aktīvas nodarbes un sportiskas aktivitātes būs trāpīga izvēle jaunietim vai jaunietei. Lēkšana ar gumiju, lidojums ar paraplānu, izbrauciens ar kvadracikliem - jūsu fantāzijai var arī nebūt robežu!
  3. Saimniecībai - praktiskas un reizē ekskluzīvas, dizaineru radītas lietas ne tikai iepriecinās, bet arī katru dienu atgādinās par īpašo dzīves notikumu. Kāpēc gan neuzdāvināt gleznu, vāzi, paklāju, dīvāna spilvenus vai ozolkoka dēlīti ar gravējumu?

Izlaidums ir spilgts, satraucošs un neatkārtojams notikums, un, neatkarīgi no vecuma, tas ir ilgi gaidīts. Izlaidums apkopo daudzu gadu sasniegumus, un ir svarīgs atspēriena punkts bērna vai jaunieša dzīvē. Lai kāds būtu nākamais solis bērna dzīvē, jūs varat palīdzēt to atcerēties un saglabāt dārgo atmiņu lādē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.