Menu
 

Foto: Aizvadīti Mores kauju atceres pasākumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Aizvadīti Mores kauju atceres pasākumi Foto: A. Stiglics, Siguldas novada pašvaldība

Pagājušajā nedēļas nogalē Mores pagastā, Latviešu leģionāru brāļu kapos, norisinājās Otrā pasaules kara Mores kauju 74. gadskārtas atceres pasākumi. Pie Roznēnu ozola notika piemiņas svētbrīdis, kurā klātesošos uzrunāja Latviešu virsnieku apvienības valdes priekšsēdētājs, atvaļinātais kapteinis Aleksejs Ozoliņš, Nacionālo bruņoto spēku kapelāns Edvards Kress, Latvijas Aizsardzības ministrijas un Latvijas Kara muzeja pārstāvji un citi.

Pēc tam Mores kauju piemiņas parkā norisinājās atceres pasākums ar oficiālo, militāro un sabiedrisko personu uzrunām un apsveikumiem. Tika nolikti ziedi pie piemiņas sienas un Mores kauju varoņa virsleitnanta Rolanda Kovtuņenko piemiņas zīmes, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Pasākumu laikā muzikālus priekšnesumus sniedza Zemessardzes orķestris, Latvijas Nacionālo karavīru biedrības koris "Tēvija” un Mores pagasta tautas nama ansamblis "Ceriņi”, savukārt noslēgumā bija atmiņu ugunskurs un siltas karavīru pusdienas.

Mores kaujas, kas 1944. gada septembrī norisinājās Morē, bija vienas no smagākajām Otrā pasaules kara kaujām Latvijas teritorijā, un tām bija izšķiroša nozīme Latvijas vēsturē, vēsta pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.