Menu
 

Aptauja: Latvijā ceturtā daļa iedzīvotāju pēdējā pusgada laikā bijusi spiesti sākt tērēt uzkrājumus

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā ceturtā daļa iedzīvotāju pēdējā pusgada laikā bijusi spiesti sākt tērēt uzkrājumus, pavēstīja "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties aptaujas, kas veikta sadarbībā ar "Norstat Latvija", datiem.

Vienlaikus aptaujā 14% respondentu norādījuši, ka viņu uzkrājumu apmērs pēdējā laikā ir palielinājies, 30% minējuši, ka viņu uzkrājumi saglabājušies nemainīgi, bet 26% aptaujāto norādījuši, ka viņiem uzkrājumu nav vispār.

Visvairāk to, kuri bija spiesti sākt tērēt uzkrājumus pēdējā pusgada laikā, ir vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem, savukārt palielināt uzkrājumu labāk izdevies iedzīvotājiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem. Tomēr abās vecuma grupās ir visvairāk to, kuri šogad plāno vairāk investēt.

Kopumā šogad vairāk ieguldīt dažādos finanšu instrumentos, tostarp gan pensiju fondos, gan akcijās plāno 6% aptaujāto. Gandrīz tikpat daudz plāno samazināt ieguldījumu apmēru, bet 23% respondentu pauduši, ka viņi turpinās investēt esošajā līmenī. Tajā pašā laikā 66% aptaujāto atzīmējuši, ka viņiem nav ieguldījumu finanšu instrumentos.

Aptaujas dati liecina, ka no tiem respondentiem, kuri šobrīd neiegulda naudu finanšu instrumentos, lielākā daļa - 84% - arī neplāno to darīt tuvākā nākotnē. Savukārt 14% atzīmē, ka apsver tādu iespēju, bet 2% aptaujāto ir plāni sākt investēt tuvāko sešu mēnešu laikā.

Iedzīvotāju aptauju, pēc "SEB bankas" pasūtījuma, 2022.gada februārī veica uzņēmums "Norstat Latvija". Tajā piedalījās 1002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.