Menu
 

Skride: Cenu pieauguma laikā prioritāri jāstiprina atbalsts maznodrošinātajiem un senioriem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

“Laikā, kad strauji pieaug cenas kā precēm, tā energoresursiem, prioritāri jāstiprina valsts atbalsts maznodrošinātajiem un senioriem,” uzsvēra Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride trešdien pēc komisijas sēdes, kurā deputāti pārsprieda atbalsta iespējas mājsaimniecībām.

Saeimas preses dienests informēja, ka komisija sēdē iepazinās ar Labklājības ministrijas sagatavotajiem priekšlikumiem iedzīvotāju atbalstam energoresursu cenu kompensācijai. Tostarp tika spriests par ātrāku pensiju indeksēšanu, vienreizēju pabalstu mazo pensiju saņēmējiem gada beigās, transporta pabalstu personām ar invaliditāti, minimālā ienākuma līmeņa reformu, palielinātu mājokļa pabalstu un minimālās algas paaugstināšanu.

Deputāti sprieda arī par iespējām atgriezt piemaksas par darba stāžu pensionāriem, kā arī senioru kopienu veidošanu, kurās pensijas vecuma cilvēki varētu dzīvot kopā. Sēdes dalībnieki īpaši uzsvēra arī nepieciešamību stiprināt atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti kopš bērnības, kā arī ģimenēm, kurās aug bērns ar invaliditāti.

Komisija atzinīgi vērtēja sagatavotos priekšlikumus iedzīvotāju atbalstam un rosināja valdību rast iespējas tos īstenot.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.