Menu
 

Notiks Zemessardzes un Olaines novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas mācības "Pilskalns"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Pirmdien, 2.maijā Olaines novadā norisināsies Olaines novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas un Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 17. kaujas atbalsta bataljona iepriekš plānotās mācības “Pilskalns”. Mācības organizē Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljons sadarbībā ar Aizsardzības ministriju.

Kā informēja Zemessardzes 1. Rīgas brigade, mācību “Pilskalns” mērķis ir uzlabot valsts un pašvaldības institūciju izpratni par atbildību sadalījumu un praktisko rīcību militāra apdraudējuma gadījumā. Mācību dalībnieki izspēlēs dažādus krīzes situāciju scenārijus, kuros civilās aizsardzības komisija pieņems lēmumus un noteiks reaģēšanas plānus, lai militāra apdraudējuma gadījumā civiliedzīvotāji tiktu nodrošināti ar pamatvajadzībām.

Mācībās piedalīsies pārstāvji no Aizsardzības ministrijas, Zemessardzes 1. Rīgas brigādes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Olaines novada civilās aizsardzības komisijas pastāvīgie locekļi.

2019.gada 8.janvārī Ministru kabinets atbalstīja Aizsardzības ministrijas izstrādāto informatīvo ziņojumu par visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu Latvijā. Visaptverošās aizsardzības mērķis ir ne tikai stiprināt militārās aizsardzības spējas, bet arī padziļināt visu valsts un pašvaldības institūciju savstarpējo sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās privātās partnerības mehānismu izstrādi, paplašināt sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, uzlabot sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanās instrumentus krīžu pārvarēšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.