Menu
 

Latvijā norisināsies daļa no iepriekš plānotām ASV Speciālo operāciju pavēlniecības Eiropā militārajām mācībām

  • Autors:  LETA
Foto - joint-forces.com Foto - joint-forces.com

Latvijā līdz 13.maijam norisināsies daļa no iepriekš plānotām ASV Speciālo operāciju pavēlniecības Eiropā militārajām mācībām "Trojan Footprint 22", informēja Nacionālie bruņotie spēki.

Mācību kopējais mērķis ir pilnveidot speciālo operāciju spēku spējas stāties pretī mūsdienu draudiem, tajā skaitā uzlabojot integrāciju ar gaisa, jūras un sauszemes spēkiem, trenējot savietojamību ar NATO sabiedrotajām valstīm un partneriem Eiropā.

Mācību "Trojan Footprint 22" dalībnieki pilnveidos starptautisko operāciju spējas un stiprinās ilgtermiņa sadarbību, lai kopumā veicinātu drošību, mieru un stabilitāti visā Eiropā.

Militārajās mācībās "Trojan Footprint 22" kopā ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem piedalīsies vēl 29 nāciju bruņoto spēku vienības. Kopumā 15 valstis, to skaitā arī Latvija, nodrošinās uzņemošās valsts atbalstu mācību vingrinājumos. Mācību scenārijs apvieno vairākus starptautiskus gaisa, sauszemes un jūras operāciju integrācijas vingrinājumus.

ASV Speciālo operāciju pavēlniecības Eiropā mācības "Trojan Footprint 22" ir apvienotas ar vairākām citām iepriekš plānotām starptautiskām mācībām - "Black Swan" Ungārijā, "Emerald Warrior" ASV, "Flaming Sword" Lietuvā un "Skorpion" Polijā. Visu minēto mācību kopējais dalībnieku skaits visās norises valstīs ir aptuveni 3300 karavīru, ieskaitot gaisa, sauszemes un jūras spēku vienības, kā arī speciālo operāciju spēkus.

Jau ziņots, no 18.aprīļa līdz 27.maijam Latvijā norisinās militāro mācību cikla "Namejs 2022" pavasara posms ar vairākām tajā apvienotām starptautiskām mācībām.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.