Menu
 

Foto: Latvijā svin Neatkarības atjaunošanas gadadienu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto –Zane Bitere (LETA), Ilmārs Znotiņš (Valsts prezidenta kanceleja), Ieva Ābele un Reinis Inkēns (Saeima) Foto –Zane Bitere (LETA), Ilmārs Znotiņš (Valsts prezidenta kanceleja), Ieva Ābele un Reinis Inkēns (Saeima)

4.maijā Latvijā tiek svinēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanas 32.gadadiena.

Saldū, klātesot Valsts prezidentam Egilam Levitam, Svētā Jāņa Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notika ekumeniskais dievkalpojums, bet vēlāk Oskara Kalpaka laukumā – Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku, kā arī Iekšlietu ministrijas vienību tehnikas parāde.

Saeimā notika svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 32.gadadienai, kam sekoja ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa.

Savukārt Kultūras un tautas mākslas centrs “Ritums” sadarbībā ar Tautas tērpu centru “Senā klēts” un biedrību “Mans tautastērps” Rīgā pēc divu gadu pārtraukuma pandēmijas dēļ rīkoja tradicionālo tautas tērpu gājienu un svētku koncertu Rātslaukumā.

1990.gada 4.maijā tika pieņemta un stājās spēkā Latvijas PSR Augstākās padomes deklarācija “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.