Menu
 

Zaķusalas TV tornī LVRTC zemessargi pacēluši lielu Latvijas karogu

  • Autors:  LETA
Foto - Satiksmes ministrija Foto - Satiksmes ministrija

Zaķusalas televīzijas (TV) tornī astoto gadu pēc kārtas tika pacelts trīs reiz sešus metrus plašs Latvijas karogs, informēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) pārstāve Vineta Sprugaine.

Šogad karoga pacelšanu veica LVRTC Valmieras torņa darbinieki, kuri ir arī Zemessardzes 22.kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargi. Karoga pacelšanas svinīgajā pasākumā piedalījās arī Zemessardzes Studentu bataljona komandieris Agris Liepiņš un satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K).

Tradicionāli arī citos valsts augstākajos torņos jau pacelti plīvo valsts karogi, lai simboliski sveiktu iedzīvotājus Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanas gadadienā.

Tradīcija pacelt karogu Eiropas Savienības augstākajā karoga mastā tika aizsākta 2015.gadā. Iepriekšējos gadus Zaķusalas TV tornī karogu pacēla LVRTC Rīgas struktūrvienību inženieri augstkāpēji, bet šogad to paveica LVRTC Valmieras torņa darbinieki, zemessargi Roberts Ziediņš un Andris Bērziņš.

Studentu bataljona pārstāvji LVRTC darbiniekiem arī sniedza ieskatu Zemessardzes uzdevumu būtībā, pastāstīja par visaptverošas valsts aizsardzības nozīmi un darbinieku iespējām iestāties Zemessardzē.

"4.maijs ir apliecinājums tam, ka valsts neatkarība nav dāvana, bet gan valsts iedzīvotāju aktīva rīcība, drosme, ticība, mērķu un vērtību vienotība," uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols, skaidrojot, ka LVRTC torņu un citas saistītās infrastruktūras uzdevums ir nodrošināt brīvu informācijas pieejamību iedzīvotājiem.

Dažāda izmēra karogi pacelti Rēzeknes, Daugavpils, Valmieras, Cesvaines, kā arī Tukuma, Sabiles, Siguldas, Liepājas, Ventspils, Viļānu, Preiļu, Līvānu, Viesītes un Jelgavas radio un TV torņos, kā arī vienīgajā Rīgas kultūrvēsturiskajā centrā esošajā sakaru tornī Ērgļu ielā. Karogi šajos torņos tiek pacelti kopš 2018.gada.

Karoga pacelšanu nereti ietekmē laikapstākļi, jo darbs augstumā nav iespējams, ja vēja ātrums pārsniedz 12 metrus sekundē, taču gan pērn, gan šogad laikapstākļi ir atbilstoši un labvēlīgi gan karoga pacelšanai, gan tā plīvošanai un labai redzamībai arī no attāluma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.