Menu
 

No 8.līdz 11.maijam Ādažu poligonā notiks militārās mācības "Iron Spear 2022"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigāde informē, ka no 8.līdz 11.maijam Ādažu poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā vadītās militārās mācības “Iron Spear 2022” ar mērķi integrēt Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu vienības kopējā uzdevumu izpildē, kā arī pārbaudīt vienību spējas paaugstinātās stresa situācijās.

Mācībās “Iron Spear 2022” piedalīsies Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde, NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā un Lietuvā. Mācību uzdevumus pildīs tanku un kājnieku kaujas mašīnu apkalpes no Itālijas, Norvēģijas, Latvijas, Polijas, Slovākijas, Spānijas un Vācijas bruņotajiem spēkiem.

Savukārt 11. maijā norisināsies spēka demonstrācija gan dienas gaišajā, gan tumšajā laikā.

Mācību “Iron Spear 2022” uzdevums ir stiprināt bruņoto spēku vienību mobilitāti, savietojamību un sadarbību.

Nacionālie Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret Latvijā notiekošajām militārajām mācībām, kas vērstas uz valsts nacionālās aizsardzības un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu, un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija, Facebook lapā @Latvijasarmija, kā arī Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Facebook lapā @MehanizetaBrigade.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.