Menu
 

Piektdien Ādažu poligonā desantēsies aptuveni 450 ASV karavīru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Piektdien, 13.maijā, notiks iepriekš plānoto starptautisko mācību “Swift Response 22” aktīvās fāzes turpinājums Ādažu poligonā ar izpletņlēcēju desantēšanu no lidmašīnas C-17, pirms tam veicot pārlidojumu no Itālijas, informē Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Desantēšanos un tam sekojošas mācību taktiskās operācijas Ādažu poligonā veiks karavīri no ASV armijas Dienvideiropā, Āfrikā (“The U.S. Army Southern European Task Force, Africa); ASV Bruņoto spēku 82.gaisa desanta divīzijas (“82nd Airborne Division) un 173.gaisa desanta brigādes (“173rd Airborne Brigade).

“Šis pārlidojums ar būtiska skaita karavīru desantēšanu Ādažu poligonā demonstrēs augstu koordinācijas un operacionālās integrācijas līmeni starp ASV desanta vienībām, Latvijas un  citu sabiedroto valstu bruņoto spēku vienībām kopīgu operāciju īstenošanā,” vēsta NBS. Mācību “Swift Response 22” laikā gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs ASV Bruņotie spēki praktiski trenēs un pilnveidos spējas ļoti īsā laikā nodrošināt lielu desanta vienību pārdislocēšanu un atbalsta sniegšanu sabiedroto valstu aizsardzības un drošības operācijām.

No 18. aprīļa līdz 27.maijam Latvijā norisinās militāro mācību cikla “Namejs 2022” pavasara posms ar vairākām tajā apvienotām starptautiskām mācībām “Defender Europe”, “Knight Legion”, “Swift Response”, “Summer Shield” un Igaunijas Aizsardzības spēku lielākajām militārajām mācībām “Hedgehog”.

Starptautisko militāro mācību regulārai norisei Latvijā un citās alianses dalībvalstīs, un sabiedroto valstu plašai iesaistei šādās mācībās ir būtiska loma, lai praktiski trenētu un stiprinātu NATO gaisa, sauszemes un jūras spēku, kā arī speciālo operāciju vienību sadarbību stratēģiskā, operacionālā un taktiskā līmenī, demonstrējot NATO kolektīvās aizsardzības spējas un gatavību aizsargāt katru alianses dalībvalsti no visu veidu drošības draudiem, norāda NBS.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.