Menu
 

Ādažu poligonā notiks militārās mācības "Summer Shield 2022"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 16.līdz 27.maijam Ādažu poligonā notiks Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vadītās militārās mācības “Summer Shield 2022” ar mērķi pilnveidot vairāku valstu vienību savstarpējo sadarbību taktisko uzdevumu izpildē, integrējot gaisa un sauszemes operācijas ar netiešās uguns atbalstu.

Nacionālajos Bruņotajos spēkos informēja, ka mācību “Summer Shield 2022” galvenais uzdevums ir gaisa un sauszemes operāciju vadības procedūru pilnveidošana starp Nacionālo bruņoto spēku vienībām, tajā skaitā Zemessardzi, un ārvalstu bruņotajiem spēkiem. Mācību dalībnieki uzlabos manevra un kaujas atbalsta spējas taktiskā līmenī, kā arī pilnveidos sadarbību un savstarpējo savietojamību starp Latvijas un sabiedroto valstu spēkiem.

Kopā ar Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi mācībās “Summer Shield 2022” piedalīsies Zemessardzes un Gaisa spēku vienības, Nodrošinājuma pavēlniecības un Militārā policijas karavīri. Savukārt sabiedrotos pārstāvēs NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā, ASV, Lielbritānijas un Lietuvas bruņoto spēku vienības.

Mācību “Summer Shield 2022” laikā notiks haubiču, tanku, mīnmetēju un kājnieku atbalsta ieroču kaujas šaušana gan dienas gaišajā, gan tumšajā laika posmā.

Nacionālie Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret militārās tehnikas kolonnu kustību pa koplietošanas ceļiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, vienībām ierodoties uz mācību norises vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.