Menu
 

Pētījums: 39% darbinieku prioritāte ir darba un privātās dzīves līdzsvars

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā 63% darbinieku atzīst, ka viņu prioritāte karjerā nav saistīta ar materiālo labklājību, tostarp 39% cilvēku galvenais ir darba un privātās dzīves līdzsvars, liecina talantu piesaistes uzņēmuma "Nextra Latvia" un aģentūras "Norstat" veiktais pētījums.

Savukārt materiālā labklājība ir nozīmīgākais karjerā teju pusei jeb 47% iedzīvotāju, un 24% jeb aptuveni katrs ceturtais darbinieks par prioritāti izvirza elastīgu darba režīmu. 

Karjeras izaugsme un attīstība ir būtiskākais 18% aptaujāto, bet tikai 5% respondentu priekšroku dod sava uzņēmuma dibināšanai.

Pētījumā noskaidrots, ka darba un privātās dzīves līdzsvars ir vissvarīgākais 43% cilvēku Vidzemē, pa 44% iedzīvotāju Kurzemē un Pierīgā. Savukārt šāds līdzsvars ir svarīgs 41% respondentu Rīgā, 38% Zemgalē, un tikai 24% iedzīvotāju Latgalē.

Vienlaikus 54% rīdzinieku par prioritāti norāda materiālo labklājību, un tā ir būtiska arī 51% darbinieku Latgalē, savukārt Zemgalē 40% aptaujāto izvirza priekšplānā finansiālo aspektu.

Pētījuma dati liecina, ka 67% Latvijas iedzīvotāju ir apmierināti ar savu pašreizējo darbu, no kuriem aptuveni katrs ceturtais pārliecinoši piekrīt šādam apgalvojumam. Turpretī 18% aptaujāto norādīja, ka drīzāk vai pilnībā nav apmierināti ar pašreizējo darbu.

Profesionāli apmierinātākie iedzīvotāji dzīvo Pierīgā, ko apliecina 70% šī reģiona respondentu, nedaudz mazāk jeb 69% cilvēku dzīvo Rīgā un Vidzemē. Latgalē 63% aptaujāto darbinieku ir apmierināti, savukārt ar pašreizējo darbu ir apmierināti 62% iedzīvotāju Kurzemē un Zemgalē.

Pētījuma veikts šī gada aprīlī, intervējot 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.