Menu
 

Pētījums: 71 % iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai jākļūst enerģētiski neatkarīgai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lielākā daļa (71 %) aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai jākļūst energoneatkarīgai. Tam drīzāk vai pilnībā piekrīt vairākums (83 %) latviešu respondentu, kamēr krievu tautības vidū atbalstu pauž teju divreiz mazāk – nepilna puse (46 %) cilvēku, liecina biedrības “Cleantech Latvia” un kompānijas “Norstat” veiktais pētījums.

Toties gandrīz katrs piektais (17 %) sabiedrībā drīzāk vai pilnībā uzskata, ka Latvijai nav jākļūst enerģētiski neatkarīgai. Šādu apgalvojumu apstiprina aptuveni trešdaļa (30 %) krievu tautības iedzīvotāju, savukārt latviešu auditorijā tikai katrs desmitais respondents.

Uz jautājumu, vai Latvijai ir vajadzīgas reģenerācijas stacijas, kas tiek izmantotas Skandināvijā, vairākums (78 %) iedzīvotāju drīzāk vai pilnībā to atbalsta. Ap trešdaļu (36 %) latviešu atbalsta atkritumus kā izejmateriālu siltumenerģijas ražošanā, krievu tautības iedzīvotāju vidū ideju atbalsta 32 % cilvēku. Turpretī tikai 5 % respondentu kopumā uz šo jautājumu atbild ar “drīzāk nē” vai “nē”.

Saskaņā ar pētījuma datiem vislielāko atbalstu energoneatkarībai pauž 76 % cilvēku vecumā no 60 līdz 74 gadiem, pēc tam ar 74 % seko iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem. Vismazāko atbalstu enerģētiskai neatkarībai izsaka gandrīz divas trešdaļas (64 %) respondentu no 40 līdz 49 gadiem.

Skatoties uz sadalījumu reģionos, lielākais atbalsts energoneaktarībai ir Vidzemē, ko pierāda vairākuma (86 %) respondentu atbildes. Nākamās teritorijas ar 72% cilvēku atbalstu ir Rīga un Pierīga. Bet vismazāk konkrētais jautājums satrauc Latgali, kur enerģētiskai neatkarība izsaka atbalstu 62 % iedzīvotāju, liecina aptaujas rīkotāju sniegtā informācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.