Menu
 

Pabriks: Pret "putinistiem" Latvijā būs nulles tolerance

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Starp Latvijā dzīvojošiem krievvalodīgajiem iedzīvotājiem ir dažāds noskaņojums par Krievijas agresiju Ukrainā un tieši tāpēc no valsts puses ir jābūt skaidram vēstījumam, ka pret "putinistiem" ir jāvērš nulles tolerance, pirmdien norādīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) biznesa augstskolas "Turība" rīkotajā diskusijā "Latvijas aizsardzības stiprināšana: ko vēl varam darīt?".

Viņš uzsver, ka Krievijas vadoņa Vladimira Putina faniem nav vietas Latvijā, un viņi "jau sāk to saprast".

Tāpat Pabriks uzskata, ka Latvijai ir jāpanāk, lai valsts militārā sistēma attīstītos pēc iespējas straujāk. Viņš uzsver, ka Latvijā jāattīsta militārā industrija, lai arī krīzes apstākļos Latvija spētu saražot sev vajadzīgo ekipējumu.

"Lielos vilcienos mēs esam nonākuši kara ekonomikā," pauž Pabriks.

Arī atvaļinātais brigādes ģenerālis Gundars Ābols uzsvēra, ka karš Ukraina parāda Krievijas taktiku un armijas spējas, un Latvijai ir jāņem vērā Ukrainas pieredze un jāattīsta savas aizsardzības spējas, tai skaitā pretraķešu aizsardzības sistēma.

Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas vadošā pētniece Ieva Bērziņa piekrita, ka militārā aizsardzība ir ļoti svarīgs aspekts kara apstākļos, tomēr tas nav vienīgais, jo svarīga ir arī sabiedrības morāle un patriotisms.

"Svarīga ir sabiedrības attieksme, domāšana," teica Bērziņa, papildinot, ka arī krievvalodīgo vidū ir daudz cilvēku, kuri iestājas pret karu Ukrainā.

Viņa uzsver, ka Krievijas agresija Ukrainā jeb "melnais mākonis" šajos ģeoloģiskajos apstākļos droši vien militāri neskars Latviju, tomēr var būt arī citi konflikti, kuri potenciāli var skart arī Latviju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.