Menu
 

Dušas sienas vai slēgta dušas kabīne?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Dušas sienas vai slēgta dušas kabīne?

Izdarot savu izvēli starp dušas sienām vai slēgtām dušas kabīnēm, būtiski izvērtēt dažādo dušas veidu atbilstību saviem paradumiem, vēlmēm un vannas istabas plānojumam. Katram no veidiem ir savi ieguvumi un trūkumi. Bez to izvērtēšanas nav iespējams izveidot patiesi funkcionālu vannas istabu.

Kādi ir dušu veidi?

Tiecoties pēc minimālisma un tīrām līnijām vannasistabu dizainā, aizvien lielāku popularitāti līdztekus slēgtām dušas kabīnēm iegūst “slapjās istabas” un “walk-in” dušas. Ar jēdzienu “slapjā istaba” tiek saprasta no pārējās vannas istabas nodalīta telpas daļa dušas funkcijai. Šī telpas daļa ir pilnībā flīzēta un norobežota no pārējās vannas istabas ar dušas sienu. Tajā var brīvi ieiet un iziet un, kas raksturīgi, neatrast dušai ierastās izbūves  – dušas pamatnes, apmales vai durvju. Savukārt “walk-in” duša ir tāds kā kompromiss starp slēgtu dušas kabīni un “slapjo istabu”. Šajās dušās arī  nav durvju, un no pārējās telpas to atdala dušas siena, taču ir zems dušas paliknis ar trapu, kas ierobežo dušas izmērus.

Ieguvumi, izbūvējot dušas veidus ar dušas sienām

Barjeru noņemšana dušas zonā sniedz iespēju brīvi pārvietoties, samazina riskus savainoties, kā arī vizuāli paplašina vannasistabu. Dušas sienas lietojums ļauj atteikties no tādiem telpas elementiem kā, piemēram, dušas aizkari. Tas vizuāli atbrīvo telpu jauniem akcentiem, saglabājot mūsdienīgu minimālismu. Atbilstoši piemeklēta kvalitatīva dušas santehnika no tādiem ražotājiem kā Hansgrohe šādā gadījumā kļūst par nozīmīgu telpas dizaina un noskaņas daļu. Iespējams variēt ar santehnikas krāsu, veidu un daudzumu, piemērām, liekot divas dušas galvas vai dušas galvu iebūvējot griestos. Tādā veidā tiek veidota maksimāli relaksējoša vide ikdienas mazgāšanās pieredzei, to personalizējot atbilstoši katra individualitātei.

Trūkumi, izbūvējot dušas veidus ar dušas sienām

Minimālistiskais dizains un tajā izmantotie materiāli var izmainīt telpas akustiku, tai kļūstot skaļākai. Palielinās arī mitrums ap dušas zonu. Šī iemesla dēļ mantu glabātuves ap dušas zonu jāveido no ūdensizturīgiem materiāliem, kā arī palielināsies uzkopjamā zona.

Slēgtas dušas kabīnes ieguvumi

Bieži vannasistabas ir sarežģīta plānojuma telpas ar salīdzinoši nelielu platību, un šādos gadījumos ērtāk ir izmantot slēgtas dušas kabīnes. To lietojums efektīvāk izmantos telpu, bet tajā pašā laikā nesamazināsies nepieciešamā funkcionalitāte un estētiskās kvalitātes. Ražotāji piedāvā plašu spektru dažāda dizaina un izmēru slēgtu dušas kabīņu, kuras ir iespējams kombinēt ar izvēlētā stila dušas santehniku, iespējams pat ar hidromasāžas funkcijām. Ikdienā lietojot slēgtu dušas kabīni, ir arī ieguvumi vannasistabas uzturēšanā. Tā kā mazgāšanās notiek noslēgtā telpā, tad ūdens šļakatas nenokļūst uz apkārtējām sienām, un tās nekļūst mitras. Tas samazinās laiku un ieguldītās pūles, kas būtu jāvelta telpas uzkopšanai.

Slēgtas dušas kabīnes trūkumi

Salīdzinot ar atvērtajiem dušu veidiem, slēgtajās dušas kabīnēs ir daudz vairāk plakņu un šķautņu, uz kurām sakrājas netīrumi un kam būtu jāpievērš uzmanība tīrīšanas laikā. Tāpat pastāv arī ūdens noplūdes riski. Savukārt, ja patīk iet karsti tvaicējošās dušās, ir vērts atcerēties, ka šādi apstākļi, īpaši slēgta tipa dušās, rada pateicīgu vidi baktēriju un pelējuma sēnīšu attīstībai. “Slapjajās telpās” un “walk-in” dušās gaisa mitrums ir daudz mazāks, jo notiek lielāka gaisa cirkulācija ar pārējo vannasistabu.

Pirms izdarīt izvēli par savu jauno dušu, ieskatieties daudzveidīgajā 220.lv dušas santehnikas, dušas sienu (220.lv/lv/majai-un-remontam/vannas-istabas-iekartas/dusas-kabines-un-citas-iekartas/dusas-durvis-un-sienas) un slēgto dušas kabīņu klāstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.