Menu
 

Mūrniece: Mēs nekad neaizmirsīsim komunistiskā režīma pastrādātos noziegumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

“Mēs nekad neaizmirsīsim 1941.gada 14.jūnija deportācijas, kad tika izsūtīti vairāk nekā 15 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Komunistiskais režīms centās iznīcināt pēc iespējas vairāk Latvijas elites pārstāvju – valsts amatpersonas, tiesnešus, virsniekus, diplomātus. Mēs neaizmirsīsim šos noziegumus un turpināsim par tiem atgādināt tik ilgi, kamēr PSRS vēsturiskie mantinieki nebūs lūguši piedošanu par komunistiskā terora gados salauztajām dzīvēm,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 14.jūnijā, godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, informē Saeimas Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka Padomju Savienības okupācijas iestādes masveidīgu iedzīvotāju izsūtīšanu veica arī Baltkrievijā, Ukrainā un Moldovā. Teritorijās, kuras PSRS bija okupējusi saskaņā ar Molotova–Ribentropa pakta slepenajiem protokoliem tāpat kā Latviju, Lietuvu un Igauniju. “Deportācijas, ko mūsu senči piedzīvoja 1941.gada 14.jūnijā un 1949.gada 25.martā, ir genocīds pret latviešu tautu, tas atzīts starptautiski. Latvija tajās cieta īpaši smagi,” uzsvēra I.Mūrniece.

14.jūnijā, Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, I.Mūrniece un deputāti piedalījās vainagu nolikšanas ceremonijā pie Latvijas Okupācijas muzeja piemiņas memoriāla “Vēstures taktīla”, vēsta Preses dienestā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.