Menu
 

Aizsargājot zaļās vārnas, nosaka dabas lieguma ''Garkalnes meži'' aizsardzības un izmantošanas kārtību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai aizsargātu zaļās vārnas, valdība otrdien apstiprināja dabas lieguma ''Garkalnes meži'' aizsardzības un izmantošanas kārtību. Dabas liegumā konstatēti arī citi īpaši aizsargājamie putni - meža balodis, sila cīrulis, stepes čipste un citi. Tāpat šajā liegumā konstatēts īpaši aizsargājamie biotopi - mežainā piejūras kāpa, ar lakstaugiem klātā pelēkā kāpā un vecs vai dabisks boreālais mežs.

Aizsargājamā platība ir 1789 hektāri, kas tiks sadalīti regulējamā režīma zonā, dabas lieguma zonā, dabas parka zonā un neitrālā zonā. Dabas lieguma teritorijas lielākā daļa ir valsts īpašumā (63,8%). 89,7% dabas lieguma aizņem meži. Dabas liegumu šķērso Vidzemes šoseja un dzelzceļa līnija.

Visās dabas lieguma teritorijā aizliegts uzstādīt vēja elektrostacijas, būvēt elektronisko sakaru tīklu torņus, izņemot neitrālajā zonā, pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, rīkot sacensības, lietot minerālmēslus un ķīmiskos augu aizsardzības līdzekļus, atjaunot sējot vai stādot mežu, veikt augsnes apstrādi, novadīt notekūdeņus vidē un citas darbības, kas var radīt izmaiņas biotopiem.

Visstingrākie nosacījumi paredzēti dabas lieguma zonā, kur nedrīkst lauksaimniecisko, mežsaimniecisko un citas darbības bez Dabas aizsardzības pārvaldes atļaujas.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.