Menu
 

"Bite": Iedzīvotāji ceļo pa Eiropu tikpat aktīvi kā pirms pandēmijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite” tīkla dati liecina, ka šobrīd mobilo datu patēriņš viesabonēšanā Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstīs ir sasniedzis pirmspandēmijas laika apjomu, līdz ar to var secināt, ka cilvēki ievērojami aktīvāk dodas atpūtas un darba braucienos, sevišķi Eiropas robežās. 2022. gada jūnijā EEZ cilvēki visvairāk datus patērējuši Vācijā un Zviedrijā, bet ārpus tās – Turcijā, informēja uzņēmumā.

Lai gan 2022. gada otrajā ceturksnī patērētais mobilā interneta apjoms ir par 2% mazāks nekā identiskā laika periodā 2019. gadā, atšķirība ir maznozīmīga un datu patēriņš viesabonēšanā EEZ robežās kopumā ir atgriezies pirmspandēmijas līmenī. Savukārt ārpus EEZ valstīm datu patēriņš pieaug lēzenāk. Proti, 2019. gada otrajā ceturksnī ārpus EEZ patērēti 65 448 MB mobilā interneta, bet līdzīgā periodā 2022. gadā – 45 520 MB, kas ir par 30% mazāk nekā pirmspandēmijas laikā.

Starp EEZ valstīm augstākais datu patēriņš ir Vācijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Nīderlandē, savukārt ārpus tām – Turcijā, kas vienlaikus zināma kā iecienīts vasaras ceļojumu galamērķis. Augsts mobilā interneta patēriņš viesabonēšanā novērots arī Šveicē, ASV un Gruzijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.