Menu
 

Aptauja: Gandrīz 78% Latvijas iedzīvotāju pirms preču vai pakalpojumu iegādes iepazīstas ar atsauksmēm

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Gandrīz 78% Latvijas iedzīvotāju pirms preču vai pakalpojumu iegādes iepazīstas ar atsauksmēm, secināts sabiedrisko attiecību un influenceru mārketinga aģentūras "Womstar" veiktajā aptaujā.

Teju katrs piektais Latvijas iedzīvotājs vienmēr iepazīstas ar atsauksmēm, bet gandrīz katrs trešais biežāk iepazīstas ar atsauksmēm nekā neiepazīstas. Šādi rādītāji liecina, ka cilvēkiem ir būtiska atsauksmju sadaļa uzņēmumu internetveikalos vai mājaslapās, secinājuši aptaujas veicēji.

Apskatot pārējos kritērijus, kurus par svarīgiem atzinuši Latvijas iedzīvotāji, jāņem vērā, ka preces vai pakalpojuma cenu par vissvarīgāko kritēriju atzīmējis 61% respondentu. Kvalitāti kā svarīgu kritēriju atzīmējis 21% respondentu, bet atlaidi - 19% respondentu. Šie minētie kritēriji arī ir vieni no svarīgākajiem pircēju ieskatā, kas norāda uz to, ka uzņēmējiem būtu nepieciešams apdomāt sava internetveikala piedāvājuma kvalitāti un tā cenas.

No "Womstar" veiktās aptaujas datiem secināms, ka Latvijā pircējiem atsauksmes ir svarīgas, bet ne tik svarīgas kā cena. Turpretī ASV pircējiem atsauksmes ir visbūtiskākais kritērijs, pat izkonkurējot cenu, jo saskaņā ar tehnoloģiju uzņēmuma "PowerReviews" veikto pētījumu Savienotajās Valstīs 98% cilvēku uzskata, ka atsauksmes ir svarīga tiešsaistes iepirkšanās sastāvdaļa un palīdz pieņemt gala lēmumu par pirkumu, kā arī 99% patērētāju lasa atsauksmes internetā.

Lai arī, aplūkojot abu valstu aptaujas rezultātus, var redzēt, ka Latvijā atsauksmju nozīme vēl nav sasniegusi savu uzplaukumu, Latvija uz to iet un jau, iespējams, pavisam drīz arī pie mums atsauksmes izkonkurēs cenu kā svarīgākais kritērijs patērētājiem, veicot pirkumus internetā, norāda "Womstar".

Aptauju veica "Womstar" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija" 2022.gada jūnijā, izvaicājot 1011 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.