Menu
 

Neatkarības laukumā svinīgā ceremonijā stādīs Saeimas simtgadei veltītus ceriņus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - twitter.com/Jekaba11 Attēls - twitter.com/Jekaba11

Par godu Saeimas simtgadei selekcionēta jauna ceriņu šķirne ‘Brīve’, un ceturtdien, 8.septembrī, plkst.12.40 šie ceriņi svinīgā ceremonijā tiks iestādīti Neatkarības laukumā pie Jēkaba ielas Rīgā, informē Saeimas Preses dienestā.

Ceremoniju atklās un simtgades ceriņus stādīs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un 4.maija deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka. Pasākumā piedalīsies arī Saeimas Prezidija locekļi, deputāti, jauniešu fotokonkursa “Sardzē par visdārgāko” uzvarētāji, kuru darbu izstāde parlamentā tiks atklāta pēc ceremonijas, kā arī fotokonkursa žūrijas locekļi.

Saeimas simtgadei veltītā ceriņu šķirne ‘Brīve’ selekcionēta Dārzkopības institūtā, un to selekcionējusi institūta vadošā pētniece Sarmīte Strautiņa. Saeimas simtgades ceriņi ‘Brīve’ simboliski vēsta par uzticību mūsu valsts augstākajām vērtībām – brīvībai, neatkarībai un demokrātijai. Stilizēts ceriņa zieds, ko ieskauj parlamenta izkārtojums amfiteātra formā, iekļauts arī Saeimas simtgades logo.

1.Saeima uz savu pirmo sēdi pulcējās 1922.gada 7.novembrī, un līdz ar parlamenta sanākšanu spēkā stājās arī Latvijas valsts pamatlikums jeb Satversme, atgādina Preses dienestā.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.