Menu
 

Piektdaļai strādājošo pandēmijas laikā ir pasliktinājusies viņu piederības sajūta darba kolektīvam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Aptuveni piektā daļa visu strādājošo (21%) Latvijā uzskata, ka viņu kā darbinieku informētība par dažādām darba dzīves aktualitātēm un norisēm organizācijā, kurā viņi strādā, pandēmijas laikā ir pasliktinājusies, liecina pētījumu un konsultāciju kompānijas “Kantar” pētījuma rezultāti.

Tāpat līdzīgs skaits strādājošo (21%) norāda arī to, ka pandēmijas laikā ir pasliktinājusies viņu piederības sajūta darba kolektīvam.

Šie abi jautājumi ir cieši viens ar otru saistīti un viens otru lielā mērā ietekmē, atzīmē pētījuma autori. Tiem strādājošajiem, kuriem pasliktinājies informētības līmenis, mazinājusies arī piederības sajūta, un arī otrādāk.

Raksturīgi, ka salīdzinoši kritiskākus savas informētības līmeņa un piederības sajūtas vērtējumus sniedz strādājošie ar augstāko izglītību; tie, kuri pandēmijas laikā savā organizācijā saskārušies ar izmaiņām darba režīmā; tie, kuri šobrīd strādā gan no mājām, gan savā darbavietā (“hibrīddarba” režīmā); tie, kuri pašreizējo darba slodzi vērtē kā pārāk augstu un arī sniedz negatīvu savas emocionālās labsajūtas vērtējumu.

Likumsakarīgi, ka strādājošie ar zemāku piederību un informētību ir atvērtāki jaunām darba iespējām un tuvākā gada laikā varētu apsvērt esošās darba vietas maiņu.

Ja aplūko rādītāju atšķirības pēc uzņēmuma lieluma, ieņemamā amata un nozares, tad augstākā līmeņa speciālisti, strādājošie finanšu un apdrošināšanas nozarē, kā arī valsts pārvaldē un aizsardzībā salīdzinoši biežāk norāda, ka pasliktinājusies viņu piederības sajūta darba kolektīvam.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.