Menu
 

Aptauja: Viedokļa brīvība un personības iezīmju pieņemšana – iedzīvotājiem vissvarīgākie aspekti, lai iekļautos savā kopienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

Starp Latvijas iedzīvotājiem svarīgākajiem aspektiem, lai iekļautos savā kopienā, minēta iespēja ikvienam brīvi paust savu viedokli (28%), dažādu personības iezīmju pieņemšana (15%) un nenosodīšana par ārējo izskatu (14%), liecina pārtikas ražošanas un vairumtirdzniecības uzņēmuma “Mars” īstenotās aptaujas rezultāti.

40% senioru – 60 līdz 74 gadus veciem respondentu – vissvarīgākais aspekts, lai iekļautos savā kopienā, ir iespēja ikvienam brīvi paust savu viedokli, savukārt jaunākās paaudzes, proti, 18 līdz 29 gadus vecu cilvēku, vidū to kā svarīgu faktoru minēja tikai 20%. Tajā pašā laikā 28% jaunākās paaudzes pārstāvju kā vissvarīgāko aspektu, lai iekļautos savā kopienā, norādījuši nenosodīšanu par ārējo izskatu.

Vēl viens aspekts, uz ko norādīja Latvijas iedzīvotāji, bija cieņa pret jebkuru rasi ‒ 10% respondentu to atzīmēja kā svarīgu. Savukārt vienlīdzīgas iespējas visiem dzimumiem, ikvienas seksuālās orientācijas pieņemšana un vecākās paaudzes pieņemšanu atzīmēja 4% respondentu.

"Šie aptaujas rezultāti skaidri atspoguļo to, ka mēs visi vēlamies justies piederīgi savai kopienai, vienlaikus paužot savu un pieņemot citu viedokli, neskatoties uz atšķirībām. Mēs vēlamies, lai cilvēki visā pasaulē justos piederīgi, to pasvītrojot ar saviem kopā būšanas mirkļiem. Lai to panāktu, “M&M's” piedzīvo pārmaiņas, kuras zīmola fani drīzumā pamanīs dizainā, īpašībās un produktos,” pavēstījusi “Mars” Produktu sortimenta vadītāja Baltijas valstīs Olga Ekšteine.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.