Menu
 

Aptauja: 77% interneta pircēju salīdzina cenas

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Latvijā 77% aptaujāto pirms iepirkšanās internetā pārbauda un salīdzina preces cenu, tostarp vairāk nekā puse jeb 56% pircēju vienmēr pārbauda un salīdzina cenas vairākos interneta resursos, savukārt 21% aptaujāto norādījis, ka cenas salīdzina tikai starp saviem iecienītākajiem interneta veikaliem, pavēstīja internetveikala "220.lv" pārstāvji, atsaucoties uz aptaujas, kas veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat", datiem.

Aptaujā secināts, ka 7% respondentu nesalīdzina cenas vispār, savukārt vēl daļai ir grūti pateikt, vai arī tie internetā neiepērkas.

Visbiežāk cenas pārbauda un salīdzina iedzīvotāji vecuma grupā no 30 līdz 59 gadiem, kur vidēji 60% vienmēr pārbauda cenas. Tikmēr 28% jaunākās vecuma grupas respondenti salīdzina cenas tikai savos iecienītākajos interneta veikalos (28%).

Atšķirīgas tendences ir vērojamas arī kaimiņvalstīs. Aptaujas dati liecina, ka Lietuvā pircēji ir racionālāki, meklējot kāroto preci, proti, 82% aptaujāto vienmēr pārbauda un salīdzina cenas internetā, kamēr Igaunijā tādi ir mazāk - 74% respondentu.

Aptauja veikta 2022.gada septembrī, piedaloties 1000 ekonomiski aktīviem iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.