Menu
 

53 bērni ar funkcionāliem traucējumiem varēs par brīvu saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus

  • Autors:  LETA
Foto - brinummaja.lv Foto - brinummaja.lv

Vidzemē 53 bērni ar funkcionāliem traucējumiem bez maksas varēs saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, informēja sabiedriskā labuma organizācijas "Brīnummāja" vadītāja Liena Graudule.

"Brīnummāja" sākusi īstenot projektu "Sabiedrībā balstītu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšana Vidzemē", lai bērni varētu pilnveidot sociālās prasmes un uzlabot funkcionālās spējas atbilstoši individuālam sociālās rehabilitācijas plānam, nodrošinot pakalpojumus tuvāk dzīvesvieta. Tāpat projektā 16 bērnu vecāki, aizbildņi un audžuvecāki varēs atjaunojot fizisko veselību, lai atvieglotu ikdienas rūpes par bērnu ar funkcionāliem traucējumiem.

Sociālās rehabilitācijas pasākumos tiks realizētas Montesori nodarbības, Tomatis metode, kanis terapija, fizioterapija, mūzikas terapija, logopēdijas un audiologopēdijas nodarbības un smilšu spēles terapija. Vecākiem, aizbildņiem vai audžuvecākiem tiks nodrošinātas fizikālās terapijas, kas ietver TENS, ultraskaņu, gaismas terapiju ar "Bioptron" un masāžu. Projektā tiks nodrošinātas 1726 bezmaksas terapiju reizes bērniem un 240 vecākiem.

Projektā pakalpojumus var saņemt ikviens bērns no viena līdz 17 gadiem ieskaitot, kuram piešķirta invaliditāte un kuram ir ērti saņemt pakalpojumus Cēsīs. Projektā sociālās rehabilitācijas procesu turpinās jau esošie "Brīnummājas" klienti, kā arī ir iespēja uz brīvajām vietām pieteikties jauniem klientiem.

Graudule skaidro, ka bērniem, kuriem noteikta invaliditāte, visbiežāk rehabilitācijas process ir ilgstošs vai pat nepieciešama pastāvīga uzturošā terapija, tādēļ ir ļoti nozīmīgi, lai ģimenes saņemtu tām nepieciešamo atbalstu ilgākā laika periodā.

Projekta gaitā tiks papildināts terapijām nepieciešamais aprīkojums, realizētas speciālistu kovīzijas un supervīzijas, kas ilgtermiņā ļaus "Brīnummājai" turpināt būt par vienu no vadošajiem sociālo pakalpojumu sniedzējiem Vidzemē. Lai veicinātu pakalpojumu pieejamību, attālākajiem klientiem tiks kompensēti ceļa izdevumi.

Projekta kopējās izmaksas ir 211 856 eiro, no tām 85% jeb 180 077 eiro tiks finansēti no Eiropas Sociālā fonda, 15% jeb 31 779 eiro no valsts budžeta. Projekts tiks īstenots līdz 2023.gada 31.decembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.