Menu
 

36% aptaujāto pirmssvētku stresu rada rūpes par dāvanām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Gatavojoties Ziemassvētkiem un gadu mijas brīvdienām, liela daļa jeb 36% aptaujāto ir norūpējušies par dāvanu iegādi tuvākajiem cilvēkiem un – vai sarūpētais patiks, liecina tirdzniecības centra internetā “220.lv” veiktā aptauja par iedzīvotāju noskaņojumu pirms svētkiem. Par dāvanu iegādi tuvākajiem cilvēkiem un to, vai sarūpētais patiks, stresu biežāk nekā citi izjūt jaunākā respondentu grupa vecumā no 18 līdz 29 gadiem jeb teju 50% aptaujāto.

Aptaujas dati rāda, ka vēl citi faktori, kas izraisa satraukumu, gatavojoties Ziemassvētkiem un gadu mijas brīvdienām, ir darbi, kas jāpabeidz līdz brīvdienām, nervozējot, vai tiem pietiks laika – tā norādījuši 18% aptaujāto. Savukārt 4% respondentu norādījuši, ka stresu rada mājas rotāšana un eglītes meklēšana, bet 9% aptaujāto – svētku pasākuma organizēšana, atbilstoša apģērba piemeklēšana un visas ar to saistītās izmaksas.

Raksturojot šī gada dāvanu tendences, “220.lv” dati rāda, ka viena no pieprasītākajām preču kategorijām ir rotaļlietas, kur iecienītas ir tādas preces kā lelles, rotaļu automašīnu garāžas, rotaļu virtuves, konstruēšanas komplekti, galda spēles, izglītojošas rotaļlietas, spēļu konsoles, krāsu komplekti, gleznas un krāsošana pēc skaitļiem.

Tendences vērojamas arī mazās sadzīves tehnikas kategorijā, proti, iegādājas elektriskās zobu birstes, šeikerus, masierus, mazo virtuves tehniku, piemēram, fritēšanas iekārtas. Izaugsme novērota arī mājas audio sistēmu kategorijā, kā arī tālruņu kategorijā.

Gatavojoties svētkiem, pieaug arī interjera priekšmetu pārdošanas apjomi, īpaši izceļot glāžu un šķīvju komplektus.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.