Menu
 

Ministru prezidents Jaunajā gadā aicina virzīties uz kopīgo mērķi - uz stiprāku Latviju

  • Autors:  LETA
Foto - no lsm.lv Foto - no lsm.lv

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) gadumijas uzrunā aicina sabiedrību virzīties uz kopīgo mērķi - uz stiprāku Latviju.

Viņš atzīmēja, ka pasaule no 24.februāra ir mainījusies veidā, kas daudziem šķita neiespējams, tomēr tā ir realitāte - tūkstošiem cilvēku Ukrainā jauno gadu sagaida tumsā, aukstumā un ciešanās.

Kariņš uzsvēra, ka ukraiņu varonīgā cīņa pret Krievijas brutalitāti un Krievijas prezidenta Vladimira Putina imperiālismu parāda, ka spēja saliedēties ir izšķirošs spēks, kas nosaka nāciju likteņus.

Premjers pauda pateicību ikvienam gan par vienoto atbalstu Ukrainai un tās tautai, gan par aktīvo iesaistīšanos valsts nākotnes veidošanā un sargāšanā.

"Reizēm mēs esam dažādi savos uzskatos, taču bagāti savā spējā just līdzi un palīdzēt, uzņemot pie sevis tos, kuriem šobrīd tas ir tik nepieciešams. Kopīgās vērtības - brīvība, demokrātija un likuma vara - ir mūsu atvērtības nelokāms pamats," sacīja Ministru prezidents.

Viņa ieskatā, brīva un demokrātiska valsts nozīmē kopīgi ejamu ceļu, kurā katram ir iespēja veidot to drošāku, saliedētāku un varenāku. Kariņš savā uzrunā akcentēja, ka jāturpina ceļš uz stiprāku Latviju.

"Jau šodien mēs darām, bet kopā varam paveikt vēl daudz vairāk Latvijas un arī NATO drošības stiprināšanā. Jau šodien kopā mēs varam darīt daudz vairāk, lai pārkārtotu arī savu ekonomiku un padarītu to izturīgāku. Mums ir jāmobilizē visi spēki, lai kopā strādātu tādai tautsaimniecības izaugsmei, kas uzlabos dzīvi pašiem un arī nākamajām paaudzēm," teica premjers.

Ministru prezidents uzsvēra, ka, īstenojot plašu ekonomikas pārkārtošanu un pārorientējot to uz augsto tehnoloģiju eksportu, ir jāpanāk, ka valsts drošība tiktu stiprināta, iedzīvotāji būtu labāk izglītoti, uzņēmumi - konkurētspējīgāki, energoneatkarība - pārliecinoša, un dzīves kvalitāte - augšupejoša.

Kariņš norādīja, ka šajā pārmaiņu procesā vieta un loma ir ikvienam - gan profesionālam pedagogam, gan kvalificētam metinātājam, gan izcilam mediķim. Kopīgais uzdevums ir darīt atbildīgi savu darbu, domājot, kā katrs varam palīdzēt celt mūsu valsti.

"Atskatoties uz aizgājušo gadu, atzīsim, ka kopā esam auguši savā drosmē un pašnoteikšanās briedumā. Atpazīsim savu spēku, kura jauda atkal un atkal apliecina - mēs esam stipra un spēcīga nācija, vienota mīlestībā pret mūsu valsti. Tikai mēs paši un mūsu rīcība nosaka tās nākotni. Un ja reiz rīkojamies, tam ir rezultāts," sacīja Ministru prezidents.

Kariņš aicināja būt prasīgiem pret saviem mērķiem, zināšanām un darbu. Tāpat viņš aicināja celt savu ikdienas darbu latiņu daudz augstāk. Ministru prezidents norādīja, ka esam spēcīgu draugu un sabiedroto lokā, ar kuriem ir kopīgas vērtības un skaidri mērķi.

"Tas ir stingrs pamats, lai katrs no mums varētu pacelt galvu augstāk, iztaisnot muguru staltāk un raudzīties nākotnē ar drosmi un pārliecību. Kļūsim vēl gudrāki, vēl saliedētāki un pārliecinātāki par mūsu spēju veidot stipru, drošu un labklājīgu valsti kopā," sacīja premjers.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.