Menu
 

Aptauja: sapulces un tikšanās arvien biežāk tiek organizētas klātienē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Darba ikdienā atkal atgriežas tikšanās, pārrunas un apmācības klātienē: 23% Latvijas strādājošo piedalās sapulcēs un tikšanās, kuru garums ir divas stundas un ilgāk, tieši klātienē. No tiem 11% – tikai un vienīgi klātienē, bet 12% – lielākoties klātienē. Vadītāju vidū to, kuri ir atgriezušies pie klātienes formāta, ir vēl vairāk – 37%. Teju nemaz neatpaliek arī kvalificēti speciālisti – to vidū katrs trešais ilgākas tikšanās notur “dzīvajā”.

Attālinātais tikšanās formāts kļūst mazāk populārs – to izvēlas vien 13% respondentu: 10% parasti tiekas attālināti, bet 3% – tikai attālināti. Vienlaikus gandrīz katrs ceturtais Latvijas strādājošais (23%) min, ka viņu darbā ilgu sanāksmju vai apmācību, kurās piedalītos daudz cilvēku un kuras ilgtu vairākas stundas, vienkārši nav.

Pētījums uzskatāmi atklāj, ka 37% vadītāju tikšanās un apmācības notur klātienē un tikai 3% izvēlas attālinātu formātu. Kvalificēti biroju darbinieki saka to pašu: viņu vidū katrs trešais (32%) piedalās sapulcēs klātienē, vēl 17% norādīja, ka puse sapulču notiek attālināti, bet puse – “dzīvajā” formātā. Tikai 4% atbildēja, ka tikšanās, kas ilgst vairāk kā divas stundas, notiek attālināti, liecina “bistro BALTS” informācija. 

Jautājot par ēdienu pasūtīšanu uz biroju gadījumos, kad ir paredzētas ilgstošas tikšanās ar kolēģiem un partneriem, lielākā daļa Latvijas strādājošo vēlas nodrošināt cienastu vai uzkodas – tā norādīja vairāk nekā puse respondentu (56%). Katrs septītais labprātāk izvēlas veselīgu pārtiku.

Pētījums liecina, ka, domājot par cienastu, pirmās prātā nāk ātrās uzkodas. 17% respondentu joprojām labprātāk izvēlas picas, kebabus un mājas virtuvi, bet 13% – pīrādziņus, maizītes un cepumus.

Tikai 14% no kvalificēta personāla labprātāk izvēlas “mājas virtuvi”, bet 17% izvēlas veselīgu pārtiku. Tajā pat laikā pakalpojumu jomā un tirdzniecībā strādājošo vidū situācija ir pretēja: 26% labprātāk izvēlas picu, kebabus un citus smagus ēdienus, bet 17% – tīrus, vieglus ēdienus. Vienlaikus 33% strādnieku sapulcēm pasūta “mājas ēdienu”, katrs piektais – pīrādziņus un maizītes, bet veselīgu pārtiku nepasūta vispār.

Veselīgākus ēdienus labprātāk izvēlas sievietes: to vidū tikai 13% uzkodām izvēlas “mājas ēdienus”, bet starp vīriešiem tādu ir teju divas reizes vairāk – 22%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.