Menu
 

Aptauja: 66% iedzīvotāju atzīst, ka atvaļinājuma laikā viņus traucē no darba

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

66% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka atvaļinājuma laikā viņus mēdz traucēt kolēģi, klienti un sadarbības partneri, liecina IKT pakalpojuma sniedzēja “Bite” aptaujas dati. Uz to visbiežāk norādījuši respondenti vecumā no 40 līdz 59 gadiem.

Kopumā aptaujas laikā katrs trešais jeb 30% aptaujāto atzina, ka atvaļinājuma laikā tiek traucēti, iesaistoties darba jautājumu risināšanā, bet 36% respondentu atbildēja, kas tas notiek dažkārt.

Aptaujā atklājies, ka atvaļinājumu bez raizēm par darbu pavada katrs piektais jeb 21% aptaujāto, visbiežāk tie ir jauni cilvēki vecumā no 18 līdz 29 gadiem, norādot, ka atpūtas laikā netiek traucēti darba vajadzībām. 13% respondentu norādīja, ka šobrīd nestrādā algotu darbu.

“Atvaļinājums ir laiks, kad cilvēkiem ir jāatgūst spēks, lai atjaunotos un atgrieztos darbā ar jaunu degsmi un enerģiju. Tomēr prakse atvaļinājuma laikā traucēt darbinieku joprojām ir aktuāla. Dažādi pasaulē veiktie pētījumi liecina, ka cilvēkiem atvaļinājuma laikā ir arvien grūtāk pārstāt domāt par darbu. Savukārt atpūtas laikā piedzīvojot pastāvīgu trauksmi par to, vai būs nepieciešams pieslēgties darba jautājumu risināšanai, patiesībā nozīmē, ka atvaļinājuma nav.

Protams, lai arī daudzi darba devēji ir gandarīti par apzinīgiem darbiniekiem, kuri nekad neatteiks palīdzību, tomēr ilgtermiņā tas rada tikai negatīvas sekas, tostarp saspīlētu atmosfēru darba vidē, sarežģītas attiecības starp darba devēju un darbiniekiem, arī izdegšanu,” uzskata “Bite” Klimata kontroles vadītāja Endija Kaševska.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.