Menu
 

Pētījums: tikai katrs trešais auto pircējs pirms iegādes pārbauda tā vēsturi CSDD datubāzēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Vidēji tikai 20-30% aptaujāto pirms spēkrata iegādes izmanto Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pieejamās datubāzes, lai pārbaudītu tā vēsturi vai tehniskos rādītājus, liecina lietoto auto tirgotāja “Longo Group” un pētījumu kompānijas “Norstat” sabiedriskās domas pētījums.

Tikai 35% aptaujāto CSDD datubāzē pārbauda tehniskās apskates laikā fiksēto nobraukumu. Vēl mazāk (28%) pircēju pirms spēkrata iegādes meklē informāciju par to, vai izvēlētā automašīna ir bijusi iesaistīta ceļu satiksmes negadījumos. Tikpat daudz aptaujāto izmanto iespēju pārliecināties, vai izvēlētā automašīna vispār ir reģistrēta Latvijā.

Teju pusei jeb 44% Latvijas iedzīvotāju nav būtiski, kas ir auto pārdevējs – uzņēmums vai privātpersona. Izvēloties pēdējo, riski iegādāties spēkratu ar tehniskiem trūkumiem, kuru novēršanai būs nepieciešami papildu finanšu līdzekļi, ir lielāki. Aptaujas rezultāti atklāj, ka tikai katrs trešais no desmit respondentiem auto labprātāk iegādājas no uzņēmuma nevis privātpersonas.

“Lai gan auto iegāde ir nozīmīgs pirkums, liela daļa pircēju joprojām ir gatavi riskēt un pirkt “kaķi maisā”. Viņi nepārbauda publiski atrodamo informāciju par mašīnu un izvēlas tādu pārdevēju, kas tikai var solīt, nevis sniegt reālas garantijas, ka pēc tās iegādes neatklāsies slēpti defekti,“ pētījuma rezultātus komentējis “Longo Group” valdes priekšsēdētājs Edgars Cērps.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.