Menu
 

Latvijā reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits janvārī pieaudzis 3,4 reizes

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā šogad janvārī reģistrēta 240 801 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļauta unikāla IP adrese, kas ir 3,4 reizes vairāk nekā 2022.gada janvārī, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk šogad janvārī reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 54 778 gadījumi, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 5146 gadījumi.

Vienlaikus 635 incidenti reģistrēti kā informācijas vākšana, 296 incidenti bija ielaušanās mēģinājumi, 227 gadījumi reģistrēti kā krāpšana, 209 incidenti reģistrēti kā pakalpojuma pieejamības traucējumi, 20 gadījumos bijušas kompromitētas iekārtas, pieci gadījumi reģistrēti kā kaitīgs saturs, savukārt divi incidenti reģistrēti kā informācijas drošības traucējumi.

Pērn janvārī tika reģistrētas 70 857 apdraudētas unikālās IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.